Jubilee (Derek Jarman, 1978)

_

_

WWC viser Jubilee av Derek JarmanKruttverket

_

“Petitbourgeois art students, who a few months ago were David Bowie and Bryan Ferry look-alikes – who’ve read a little art history and adopted some Dadaist typography and bad manners, and who are now in the business of reproducing a fake street credibility”.

_

Dette sa Derek Jarman i 1976 om punkscenen i England, før han lagde denne slående filmen som våget å avsløre hykleriet i hjertet av punken.

_

Dronning Elizabeth I reiser fire hundre år frem i tid og besøker 70-tallet, bare for å finne et grått og nedstemt landskap, fylt med pervertere gærninger, facistpoliti, korrupt media og omstreifende gjenger. Her blandes satire med mote og filosofi på en herlig måte, med en nesten skremmende fremsynthet. Jubilee er spekket med musikalske ikoner som Adam Ant, Brian Eno, Wayne County og Toyah Willcox, og denne utsøkte blandingen av historisk drama og sprø fantasi blir en god vekker å ta med seg inn i sløve sommermåneder.

_

Etter visning kan man bli med på en uformell prat om filmen, og baren på Kruttverket er åpen for den som er tørst!

_

Dette er siste visning denne sesongen! Så takk til alle for en fantastisk sesong, så ses vi igjen til høsten med et enda rarere og mer vidunderlig program!

_

Weird & Wonderful Cinema er en filmklubb som viser rar og vidunderlig film på Kafé Kruttverket på Kroloftet.

_
_

Kruttverket.com dot internett, fjes-bok-greie , og insta

epost: [email protected]

Legg til ekstern kalender…