Kataloglansering - "Smoke Breather"

[Bilde]

Velkommen til kataloglansering!

Marius Presterud er for tiden aktuell med utstillingen “Smoke Breather” hos Norsk Billedhoggerforening. Torsdag 8. juni kl. 18 ønsker vi velkommen til kataloglansering og kunstnersamtale, med anledning til å høre mer om publikasjonen, og nyte både utstillingen og forfriskninger 🥂✨

Utstillingen “Smoke Breather” kretser rundt temaer som menneskelig feilslåtthet, hjelpløshet og fangenskap; med global oppvarming, økosystemisk kollaps og en verdensomspennende pandemi som bakteppe.

Presterud tilnærmer seg disse temaene med utgangspunkt i sin egen kunstpraksis, Oslo Apiary & Aviary, som var aktiv i perioden 2014-2019. Med Oslo Apiary & Aviary jobbet han og kollegaer i overlappet kunst og økosystemisk endringsarbeid, før praksisen gikk til grunne i møte med hovedstadens flyktige og morfende bylandskap.

I utstillingskatalogen intervjues Presterud av kunstkritikeren Régine Debatty og deler sine refleksjoner om hvorvidt en dypøkologisk eller ‘gotisk’ posisjon kan være et alternativ til den håpefulle, fremtidsorienterte, teknosolusjonistiske visjonen vi tradisjonelt presenteres for i den ‘grønne’ diskursen.

Marius Presterud (f. 1980, Drammen) bor og jobber i Oslo og Berlin. Hans kunstnerpraksis strekker seg fra performance og poesi, til skulptur og økologiske intervensjoner i offentlig rom. Han har tidligere opptrådt og stilt ut ved Henie Onstad kunstsenter (2016), Høstutstillingen (2018), Exgirlfriend Gallery i Berlin (2021) og Kjøpmannsgata Ung Kunst, Trondheim (2022). I perioden 2014-2019 ledet han kunstnergruppa Oslo Apiary & Aviary.

Utstillingen er produsert med støtte fra Kulturdepartementet og Norske Billedkunstneres Vederlagsfond

Legg til ekstern kalender…