Violent Magic Orchestra (JPN) + Brainwash Machine

Med medlemmer oppkalt etter klassiske norske black metal band ( “ダークスローン (Darkthrone)”, “メイヘム (Mayhem)”, and “エンペラー(Emperor)”) og et fersk album med tittelen «Death Rave» på trappene, er det liten tvil om at Violent Magic Orchestra fra Japan har lite til overs for rigide sjangergrensninger og regelstyrt musikalsk tilnærming. Tvert imot brytes ikke bare sjangergrenser, men også skillelinjene mellom kunstneriske uttrykk generelt får kjørt seg til en sånn grad at det er mer naturlig å omtale VMO som et visuelt kunst- og musikkprosjekt framfor et tradisjonelt band. På scenen preges uttrykket av at det musikalske og det visuelle er like sterke bestanddeler når techno, black metal, industrial og støy sømløst harmonerer og presenteres til publikum som et blendende strobelys direkte mot pupillene.
Det overnevnte særegne uttrykket har heller ikke gått ubemerket hen internasjonalt og VMO har blitt invitert til en rekke festivaler verden rundt inkludert legendariske Roadburn, Dark Mofo, Le Gues Who? og Brutal Assult. Bandet har også høstet inn lovord fra (og platekontrakt med) Converge og Deathwish Inc affillierte Throatruiner Records, og sikret godkjentstempel via gjesteopptreden fra (blant andre) Atilla Csihar fra norske Mayhem på debut albumet “Catastrophic Anonymous” (2016).

Vel kledd i betegnelser som «Kraftwerk gone black metal» og «Blackened Aphex Twin» smadrer Violent Magic Orchestra skillelinjene mellom klubb- og konsertformatet i et spetakkel som bare MÅ oppleves live.
[Bilde]


Brainwash Machine fra Borgheim er et multimedia synthwave prosjekt, av og med Hai fra Next Life (1999). Musikken er tidvis progga og kombinerer 8-bits lyder og funk rytmer, med eksplosive visuelle elementer. Ikke helt ulikt artister som Carpenter Brut og Mitch Murder, men med en mer rocka touch. Melodi-drevet og meget dansbart.

Brainwash Machine har et album ute på Draug Media og har vært aktive i den norske rave scenen, og samtidskunst-scenen siden prosjektets oppstart i 2022. Nå jobbes det med det andre albumet, som er like om hjørnet.
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…