Sweet Movie (Dušan Makavejev 1974) / Kino

[Bilde]

_

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

WWC viser Sweet Movie av Dušan MakavejevKruttverket

Hvis definisjonen av søt er samfunnskritisk, kaotisk og pervers – så ja, da er dette en søt film. Hvis ikke, vil Miss Canadas og Anna Planetas reise inn i galskapen fremstå som alt annet enn søtt.

_

Makavejevs surrealistiske komedie betrakter politisk ideologi gjennom to kvinners reise i kaotisk galskap og perverst begjær. På den ene siden møter vi Miss Canada som har vunnet “jomfruprisen” og får dermed gifte seg med en industribaron. Det viser seg å være en skuffende affære, og hun flykter til Paris hvor hun ender opp i byens lugubre kunstmiljø. På den andre siden har vi Anna Planeta som tråler langs Amsterdams kanaler etter eventyr og revolusjon i en båt full av godteri og et gigantisk pappmasjéhode av Karl Marx.

_

Dette er kanskje tidenes mest misvisende filmtittel, og har blitt beskrevet som et fullrøstet hyl i trynet på borgerskapets selvtilfredstilte latskap. Makavejev var en ledende skikkelse innen Jugoslavias “Sorte Bølge” – en rekke samfunnskritiske filmer som benyttet seg av sort humor og utradisjonelle filmgrep. Han ble så godt som kastet ut av landet for WR: Mysteries of the Organism som vi viste i fjor vår – og fulgte opp med denne filmen som må vel sies å være enda noen hakk mer vanvittig.

_

Hvorfor ikke benytte sjansen for å få med deg hele høstens program til bare 300kroner?!?

_

Weird & Wonderful Cinema er en filmklubb som viser rar og vidunderlig film på Kafé Kruttverket på Kroloftet.

_
_

Kruttverket.com dot internett, fjes-bok-greie , og insta

epost: [email protected]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…