Titus (1999) | Kino

[Bilde]

_

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

_

[Bilde]

[Bilde]

WWC viser Titus av Julie TaymorKruttverket

_

I følge T.S. Eliot er Titus Andronicus Shakespeares absolutt dårligste teaterstykke, jaja, la de som er fine på det ha den kjedelige diskusjonen om «kvalitet», så kan vi kaste oss inn i det regissør Julie Taymor beskriver som et teaterstykke med «an energy that only a young writer has, a ballsyness, it’s got daring, and [Shakespeare] spews it out in this play.» Her skinner en overskridende mørk humor frem, som føles overraskende moderne og underholdende, og Taymor adapterer det i en mesterlig episk og surrealistisk realisme.

_

Goterdronningen Tamora er tatt til fange, og forteller kong Titus at «sweet mercy is nobility’s true badge», men hva skjer når kulturtradisjoner og religion kun forlanger brutale represalier? Her konfronteres en med hvordan mennesket kan fanges i voldens og hevnens syklus, og hvilken håpløshet dette etterspillet har.

_

Anthony Hopkins rolle som Hannibal Lecter fremstår som en tam prestasjon i sammenligning med Titus, hvor hans fulle register vises frem og muligens sørger for hans beste rolle noen gang. Bare det gjør vel filmen mer enn verdt å se?

_

Dette er sesongens siste film, så gå ikke glipp av årets site sjanse for litt rar og vidunderlig film?!?

_

Weird & Wonderful Cinema er en filmklubb som viser rar og vidunderlig film på Kafé Kruttverket på Kroloftet.

_
_

Kruttverket.com dot internett, fjes-bok-greie , og insta

epost: [email protected]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…