JULEKLIKKEN 2023

[Bilde]

Vi inviterer til en storslagen juleavslutning når Klikken flytter seg til Dunk for en kveld der vi forener alle former for alternativ lyd til en stor sammenkomst før jul. Ta på deg den fineste støybunaden og kom!

ALWANZATAR
spiller kosmisk eksperimentell ravemusikk på Buchla Music Easel, EMX-1, TT-303, Euroracktrommer, tverrfløyte og hva enn han får til å sample på Octatrack.

LYRAORKESTERET
Lyraorkesteret slår til igjen med et helvetes spetakkel og vakker lyd.
Orkesteret består av et løst sammensatt orkester som spiller på Soma Lyra 8.

ESPEN JØRGENSEN
Espen fra Drammen spiller barokkgitar og synger kaudervelske øyeblikkssanger fra verdener bortenfor.

ELECTROND
Electrond er Trond Gjellum, trommeslager i progrockbandene Panzerpappa og Suburban Savages. Som Electrond spiller han analoge synther, laptop, perkusjon, ymse elektroniske duppeditter og synger snurrige sanger om alt og ingenting. Dette er pakket inn i et lydbilde der analog varme og det kjølige digitale går hånd i hånd i et musikalsk univers inspirert av alt fra Kraftwerk, Goblin og Tangerine Dream via King Crimson, John Carpenter og Cabaret Voltaire til Nine Inch Nails.

KLANGFARVE
Klangfarve er et prosjekt som utforsker teksturer og klanger gjennom improvisasjon og tilfeldigheter. Maskinene bestemmer over musikerene og angsten for å miste kontrollen ligger alltid og lurer under overflaten. Klangfarve er Tjærand Matre som har over 30 års erfaring fra Psykopharmaka, lyddesign og ymse indieband.

S.J.E.L.
(Eirik Lie: Lyd / Sissel Johansen: Video)
Eirik Lie har vært innom de fleste sjangre i løpet av et halvt århundre, og også jobbet mye med lyd til teater, film og installasjoner. Ved hjelp av bassgitar, loops og elektronikk improviserer han frem musikken lag for lag. Repetisjoner som kanskje ikke er repetisjoner? En bass som kanskje høres ut som noe helt annet? Uventede ting oppstår kanskje pga uforutsigbar elektronikk? Kanskje blir det groovy, kanskje blir det svevende, kanskje blir det bare usammenhengende støy, men sannsynligvis blir det noe helt annet. Definitivt ikke dansemusikk, men likevel mye bevegelse.
Sissel Johansens videoer tar også for seg repetisjoner, som f.eks. i vannbevegelser. Lange tagninger med små variasjoner hele tiden, noe som smelter godt sammen med Eiriks ambiente lydlandskap.

Legg til ekstern kalender…