Roar Sletteland: Dark Metal

[Bilde]

En slags oppfølging av installasjonen The Metal i Lydgalleriet, bortsett fra at denne gangen er det ikke strenger, men aluminiumsplater som vibrerer og lager lyd. Det skal buldres og brummes. De henger fra taket. Store er de og. To meter.

Kontaktmikrofoner plukker opp vibrasjoner i platene og transducere forsterker og sender vibrasjonene tilbake igjen. Dette skaper en feedbackeffekt, en lav, brummende lyd med rike overtoner. Sammen med den sjenerøse akustikken i Gyldenpris Kunsthall skapes et uforutsigbart og omsluttende lydbilde. Denne installasjonen fremhever lyden som kroppslig og romlig erfaring.

Dark metal er også en obskur musikksjanger, et sted mellom black metal og doom metal. Utstillingen finner sted en halvtimes spasertur unna Fantoft stavkirke, et av de tidlige ofrene for nittitallets sortmetallgalskap i Bergen, så her er en resonans som klinger med. Men tittelen refererer like mye til det doble motsetningsparet som ordet dark maner frem; det motsatte av light, som er det motsatte av heavy. Aluminium er som vi vet et lettmetall.

Utstillingen er åpen torsdag til lørdag 18-21
Støttet av Bergen kommune og Norsk kulturfond

Legg til ekstern kalender…