REYNOLS-utstilling i Oslo: "CLORMA SAMLE MONESIA"

REYNOLS: CLORMA SAMLE MONESIA – NORSK UTSTILLING
Galleri Schaeffers Gate 5, Oslo
15.-25. februar 2024
Vernissasje/utstillingsåpning • torsdag 15. februar • kl 18
Schæffers gate 5 • Sofienberg • 0558 Oslo • http://schaeffersgate5.no

Åpningstider:
onsdag, torsdag og fredag kl. 16:00-19:00
lørdag og søndag kl. 12:00-16:00

Førkonsert med Anla Courtis & Lasse Marhaug
med deres hyllest til Phill Niblock (1933-2024)
Cappelens Forslag • Bernt Ankers gate 4B, Oslo
tirsdag 14 februar 2024 • kl 21 • cc 100kr

Det Oslo-basert improvisasjonskollektivet DNA? AND?, inkludert Anla Courtis, spiller i galleriet lørdag den 17. februar kl. 15:00, og det blir live remikser av Reynols’ musikk fra diverse norske artister i utstillingsperioden, der Alexander Rishaug er første mann ut den 16. februar. Flere opptredener annonseres etter hvert.

[Bilde]

Reynols: Anla Courtis, Miguel Tomasín og Rob Conlazo. Foto av Niki Noto.

Reynols er et argentinsk kultband som ble startet i 1993 i Buenos Aires. Deres musikalske mangfold omfatter alt fra kosmisk frirock, lavfideliske droner og elektronisk musikk til konseptkunst og sosio-politiske observasjoner. De består av Roberto Conlazo, Anla Courtis og trommeslageren Miguel Tomasin, som har Down syndrom og er drivkraften og den «spirituelle arkitekten» i bandet.

Det er ikke tilfeldig at Reynols inkluderer et medlem med spesielle behov, siden Tomasin er hjernen bak retningen i bandets musikalske eksperimentering, noe som gir gruppen en provokativ og særegen karakter. De var det første latinamerikanske bandet på forsiden av det britiske musikkmagasinet The Wire, og The New York Times publiserte en helsides artikkel om dem.

Clorma Samle Monesia er den første Reynols-utstillingen noensinne I Norge og presenterer en mengde arkivmateriale inkludert konsertplakater, presseutklipp, fotografier, fotokopi-kunst, plater, kassetter, objekter, noter, konseptuelle verker, video og lyd som omfatter hele karrieren deres. Dette nøye gjennomtenkte utvalget gir et innblikk i den unike og esoteriske diskografien de har opparbeidet seg. Utstillingen omfatter også en egen del dedikert til Reynols opphold i Norge.

Reynols har hele tiden arbeidet med en åpen “gjør det selv”-filosofi, de har blitt portrettert I flere dokumentarer og bøker, deltatt på mer enn 150 album ugitt av plateselskaper over hele verden, turnert i USA og Europa, og dessuten samarbeidet med Pauline Oliveros, Lee Ranaldo (Sonic Youth), Damo Suzuki (Can), Acid Mothers Temple, The Nihilist Spasm Band, Michael Snow, Jazzkammer, Rambutan, Hornorkesteret, DNA? AND? + N. U. Unruh (Einstürzende Neubauten), og mange andre.

Gjennom arkivmaterialet ønsker vi å presentere verkene til et band som kontinuerlig har jobbet for fri musikk i sin reneste form. Alt de gjør er basert på deres egen indre energi, og det omfattende materialet dokumenterer en tilnærming til kreativitet som er enestående i sitt uttrykk. Gjennom hele sin eksistens har de jobbet for inkludering og for å gjøre musikk tilgjengelig for alle mennesker, uansett hvilke evner og behov de har, gjennom workshops og andre samarbeidsprosjekter. For dem er selve musikken en grunnleggende menneskerettighet. Reynols lever i sitt eget univers, langt borte fra sjangergrenser, med et kunstnerisk konsept som er totalt unikt og original.

Det blir en spesiell føråpningskonsert med Anla Courtis *(Reynols) og *Lasse Marhaug, med deres hyllest til Phill Niblock (1933-2024), på Cappelens Forslag, Bernt Ankers gate 4B i Oslo torsdag den 14. februar 2024 kl. 21.

Det Oslo-basert improvisasjonskollektivet DNA? AND?, inkludert Anla Courtis, spiller i galleriet den 17. februar kl. 15:00, og det blir live remikser av Reynols’ musikk fra diverse norske artister i utstillingsperioden, der Alexander Rishaug er første mann ut den 16. februar. Flere opptredener annonseres etter hvert.

Galleributikken vil selge kunstobjekter laget av Reynols, utstillingskatalog, eksklusive silketrykkede t-skjorter og handlenett og selvfølgelig plater, inkludert samarbeidet Seele Brennt av DNA? AND? + N. U. Unruh + Reynols, og en gjenutgivelse av Reynols’ album Gona Rubian Ranesa fra 2020, begge utgitt på CD av Sanntidsmusikk i forbindelse med utstillingen.

Denne norske versjonen av utstillingen er kuratert av Anla Courtis, Petter Flaten Eilertsen og Lasse Marhaug, med uvurderlig hjelp fra Mark Steiner *(Schaeffers Gate 5), *Harald Fetveit, Bjørn Hatterud og Tom Helge Kleberg.

Om galleriet
Galleri Schaeffers Gate 5 er et uavhengig utstillingssted for kunst, musikk og opptredener som har vært dedikert til den internasjonale kraften i ekte kunst og kreativitet siden 2011. Det ligger i et boligområde på Sofienberg, i første etasje i en sjarmerende leiegård fra 1890-tallet, og er lett å finne, ikke langt fra kafeene og barene på trendy Grünerløkka. Selve galleriet består av to intime rom: Teaterrommet og Galleriet. Begge rom har god veggplass for todimensjonal visuell kunst. Det nylig oppussede Teaterrommet har fått større veggplass og en ny scene, slik at det også kan brukes til live musikk, kunstopptredener, filmvisninger, diktopplesning og andre intime arrangementer.
schaeffersgate5.no

Reynols i sosiale media
Facebook
Instagram

Pressekontakter
Band: Anla Courtis | [email protected] | 54 11 2289-7482
Kurator: Petter Flaten Eilertsen | [email protected] | +47 481 32 928
Gallerist: Mark Steiner | [email protected] | +47 452 18 078

Galleri Schæffers Gate 5
Schæffers gate 5 • 0558 Oslo • NORWAY
http://www.schaeffersgate5.no
(
47) 45218078

Legg til ekstern kalender…