Lill-Margrethe Stene / 4. til 16. mai 2024

[Bilde]

Lill-Margrethe Stene sier følgende om seg selv og sitt arbeide: "Mitt navn er Lill-Margrethe Stene. Jeg er billedkunstner, og har jobbet med oljemaleri på treplater de siste 12 årene. Kunstnerisk bakgrunn fra Kunsthøyskolen i Oslo og Kunstakademiet Villa Arson Nice, Frankrike. Mastergrad med Diplôme national supérieur d’art plastique.

Jeg er en kolorist som henter inspirasjon fra Romantikken, Abstraktekspresjonisme og Abstraktformalisme og Konseptkunst.

Jeg jobber formalestetisk hvor farge og linjestrukturer er virkemidlene i abstrakt maleri. Linjene legges lagvis i vertikale og horisontale retninger, til jeg “glemmer” hva som ligger under. Flatene bygge opp og brytes ned, mer eller mindre tilfeldig. Det er nettopp tilfeldigheten i prosessen som skaper forutsetningene for potensielle malerier. Når prosessen er i gang og paletten og komposisjonen etableres, styres jeg mot veldig konkrete element som definerer og gir ferdige bilder. Farger, linjene og teksturer er hovedvirkemidlene i maleriene mine."

Velkommen til vernissage lørdag 4. mai kl. 15:00 til 17:00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. torsdag 16. mai.

Legg til ekstern kalender…