Phase IV (1974) | kino

[Bilde]

_

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

_

[Bilde]

I sesongens site film viser vi Phase IV av Saul BassKruttverket med innledning av maurforsker Anders Isaksen.

_

Du kommer til å få øye på nok av maur denne sommeren. Visste du at et av historiens mest oversette sci-fi-horror-mesterverk nettopp dreier seg om maurenes kollektive kraft? I Phase IV er det forskerens blikk (Doctor Hobbs), med sin forstørrede linse og vitenskapelige fortellerstemme, som fører oss inn i narrativet. Hva er det nå egentlig disse flittige arbeiderne holder på med? I denne monsterfilmen, som blir stadig mer feberpreget og psykedelisk, vil du ikke bli presentert for det sensasjonelle innen sjangeren, bare maurene slik de allerede organiserer seg rundt oss, med den fryktinngytende vrien av at de bestemmer seg for å angripe menneskeheten.

_

Dette er Saul Bass’ eneste spillefilm, mesteparten av karrieren var viet makeløst grafisk design sammen med hans partner Elaine, som for eksempel tittelsekvenser for regissører som Alfred Hitchcock og Stanley Kubrick. Kanskje du har sett den ikoniske filmplakaten til Vertigo? I Phase IV er det en unik og distinkt minimalisme i fargebruk og filmografi, med sine skarpe brun-, oransje- og gultoner, og slående ørkentablåer.

_

Filmen innledes med et foredrag av Anders Isaksen, som er forsker ved UiO på evolusjon innen maur og maurgifter. Han vil utover Phase IV ta for seg maurenes rolle i science fiction, og videre deres sosialitet og kommunikasjon i superorganismer. Dette foredraget holdes på engelsk. Vi gleder oss!

Takk for denne sesongen, så ses vi igjen til høsten med et sprakende og vilt program!

_

_

Weird & Wonderful Cinema er en filmklubb som viser rar og vidunderlig film på Kafé Kruttverket på Kroloftet.

_
_

Kruttverket.com dot internett, fjes-bok-greie , og insta

epost: [email protected]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…