Foredrag: Luca Dalen Espseth om "Født i rett kropp. En transmanns fortelling"

[Bilde]

15. juni er vi så heldige at vi får besøk av Luca Dalen Espseth, som er aktuell med boka «Født i rett kropp. En transmanns fortelling» (Cappelen Damm, 2024).

Boka er både et selvportrett, en innføring i trans og et kampskrift for transpersoners rettigheter. Espseth tar for seg transfobi, sviktende helsetilbud og rettsvern for transfolk, og ansvaret det norske samfunnet har for å sørge for at alle borgere kan leve fullverdige liv. Samtidig forteller han fra sitt personlige perspektiv om veien til egen identitet, om å være trans på «riktig» måte, og om å være mottaker av andres kunnskapsløshet, transfobi og hat.

Etter foredraget blir det åpnet for spørsmål fra publikum, og det blir mulig å kjøpe med seg signert eksemplar av boka.

Om forfatteren: Luca Dalen Espseth har jobbet med transpersoners rettigheter i over 15 år og har holdt en lang rekke foredrag om kjønn, kjønnsbekreftende behandling, kjønnsidentitet og transpersoners levekår i Norge. Luca satt i ekspertgruppen som skrev rapporten «Rett til rett kjønn – helse til alle kjønn». Han lager også podkasten Trans Norge, og drev i mange år bloggen «Best med bart».

Legg til ekstern kalender…