Vårutstillingen 2024

[Bilde]

Forbundet Frie Fotografer (FFF) og Fotogalleriet har gleden av å invitere til den 43. utgave av Vårutstillingen, en årlig utstilling som i tradisjon tro gir oss innblikk i hva som skjer i kamerabasert samtidskunst. Siden 1976 har Vårutstillingen vært en sentral begivenhet for norsk fotografisk kunst. I 47 år med nesten like mange utgaver har denne rekken med kunstnerjuryerte utstillinger fremmet fotografiets posisjon på den norske kunstscenen.

Vårutstillingen 2024 speiler og reflekterer over flere av vår tids store utfordringer med både subtile midler og tydelig tale. Fra taktile og analoge prosesser til animerte og glansede overflater, har årets kunstnere en felles interesse for menneskelig sårbarhet og en søken etter tilhørighet. Gjennom sterk kunstnerisk vilje og nysgjerrighet tilbyr den 43. utgaven av Vårutstillingen eksistensielt alvor, meditativ ro og en nærmest leken opprømthet.

Vårutstillingen 2024 åpner på Fotogalleriet fredag 24. mai kl. 18:00 med åpningstaler og utdelingen av BKHs Fotokunstpris.

Kunstnere
Øistein Sæthren Dahle / Jason Havneraas, Ketil Berge & Signe Holm / Maren Dagny Juell / Magnus B. Bjørlo Lysbakken / Katharine MacDaid / Duy Nguyen / Signe Rosenlund-Hauglid / Ulla Schildt / Mark Walker

Årets jury består av Ingrid Eggen (juryleder), Tobias Liljedahl, Yanir Shani.


Vårutstillingen er en årlig kunstnerjuryert gruppeutstilling som er viet til å vise fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstnere. Utstillingen er etablert av Forbundet Frie Fotografer (FFF) og har siden 1988 blitt vist på Fotogalleriet. Vårutstillingen har åpen innsendelse. Alle kunstnere som bor i Norge er velkommen til å søke.

Legg til ekstern kalender…