F/eks: Amina Hocine / Salenta + Topu

AMINA HOCINE (SE)

Amina Hocine er en svensk komponist, lydkunstner og instrumentskaper. Hun skriver akusmatisk, akustisk og notert musikk som utforsker minimale harmoniske bevegeser og statiske rytmiske elementer. Under Edition Festival for Other Music i Stockholm i februar fikk vi gleden av å høre hennes nye verk, laget av opptak av hennes selvbygde orgel-instrument – det var en så sjelsettende opplevelse at vi umiddelbart inviterte henne til Oslo for å la flere få oppleve det samme. Instrumentet produserer hypnotiske droner med kraftige psykoaskustiske effekter. Amina skriver: “Reisen med instrumentet startet med en kjærlighet og fascinasjon for tåkelurer og signalhorn, men har utviklet seg til noe mye større”. Med inspirasjon fra åndlig vitenskap vever hun detaljerte klangfarger som oppmuntrer til dyp lytning. Vi gleder oss enormt til å la dere få omsluttes av klangen!

aminahocine.com

[Bilde]

SALENTA + TOPU (US)

Salenta de Badisdenne og Topu Lyo har skapt et utrolig empatisk og varmt album sammen: Moon Set, Moon Rise. De 17 sangene på dette albumet er tålmodige, utforskende og dynamiske. Pianoet danser noen ganger lett gjennom rommet, og bryter ut i ekstatiske piruetter andre ganger. Celloen gir en sonisk ryggrad til musikken som gløder. Musikken bringer fram følelser av å være hjemme, å sovne sammen med noen du elsker, å lære å berolige deg selv. Albumet transporterer lytteren til en annen tid gjennom sin støvete, solbelyste og kornete opptaksstil, og samtidig skaper det en vakker tilstedeværelse. En slags hverdagslig magi, av den beste typen.

salenta-topu.bandcamp.com/a…

TIPS! Du får rabatt hvis du kjøper billett til både F/eks 5. september og Femme Brutal: Lav Sol + LNUA på Kafé Hærverk den 6. september.

Legg til ekstern kalender…