𓂃Yin Yin 𓂃 en feministisk kunstfestival i fire akter𓂃

[Bilde]

𓂃Yin Yin 𓂃 en feministisk kunstfestival i fire akter𓂃 ︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿

Vi ønsker dere velkommen til en feministisk kunstfestival i fire akter på Paviljongen i Hvervenbukta. Hver helg i august med vernissage lørdag 10.august.

︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿︵‿

Yin er motsatsen til det maskuline Yang.
Yin Yin er søsterskap. Yin Yin er community. Yin Yin er flytende. Yin Yin er motstrøms, i motstrøm til status-quo. Yin Yin er å ta plass. Yin Yin er å lytte. Yin Yin is all about love.
Yin Yin is the hardcore and the gentle.

PROGRAM:

10-11.august: Teppe til Medusa av Atma Rose og Dåra Dorky

OBS! Vi har flyttet vernissage til lørdag (pga dårlig vær på fredag!)

Vernissage 10.august fra klokka 12 med performance av Zirenia klokka 17 og DJ-sett av Ugly Grrls utover kvelden

17-18.august: En Gudommelig Komedie av Olga Nikonova

Den gudommelig komedie, en tolkning av Dantes diktsamling, det blir mindre gud og mer samtid.

Åpning lørdag 17.august klokka 17
musikk, mulighet for grilling, bading og chill.
og åpent søndag 18.august kl. 16

22-25.august: Artemis Sover av Nanna Amstrup, Hilde Steinbru og Jonathan August Lengali

Åpning torsdag 22.august klokka 18h

ARTEMIS SOVER:

Artemis Sover er en installasjon basert på Homers beretninger om månegudinnen Artemis, som plasserer Artemis i et moderne tidslandskap. Bak utstillingen står billedkunstner Nanna Vang Amstrup, forfatter Jonathan August Lengali og Hilde Steinbru Heggstad, programmer med baggrund i klassisk musikk.

Ifølge Homers beretninger får månegudinnen Artemis i sin ungdom, seks ønsker oppfylt, av sin far Zeus. Hun ønsker å leve utenfor ekteskapet med 60 unge nymfer i skogen og lov til å bære bue, pil
og jaktklær, i stedet for de ellers upraktiske klær, forbeholdt datidens kvinner. Homer forteller aldri eksplisitt at Artemis var skeiv. Mytologien forteller om en jomfruelig månegudinne, hennes venninner som fulgte henne på jakt og et liv uten sex med menn. I Vesten har man historisk hatt en tendens til å lukke øynene for lesbisk seksualitet og identitet i både historiske, lovverksrelaterte, akademiske og kulturelle aspekter. Vi vil bygge dette drama på en skeiv lesning av den greske mytologi.
Vi spør om, hva det er Artemis og de kvinnelige ledsagerne hennes egentlig holder på med, ute i skogen?
Dette er en udstilling om seksualitet, kjønn, frihet og om et liv i selvvalgt eksil fra den heteronormative verdensorden.

I en gammel dansk arbeidersang fra 70tallet synges der om at hvis man skal ha krefter til å kjempe, så må man også ha et sted at hvile. Den tanke er et av de først frø i dette prosjektet. Vi ønsker at å lage et rom at samle krefter i. Derfor valgte vi Artemis som primær inspirasjon for dette dramaet. Vi forestiller os at den lesbiske dalen, der Artemis lever livet sitt, er et sted hvor man kan samle krefter. Her går hun på jakt, befrukter egg med egg og sovner sammen med “venninnene” sine.

30.august-1.september: Sporty Ponni av Ane Barstad Solvang og Ada Risberg

When Our Lips Speak Together

Åpning: fredag 30.august kl 19-20

Åpent lørdag og søndag 12-15

Ane Barstad Solvang (f.91) bor og arbeider i Oslo. Hennes siste bokprosjekt “Sporty ponni” ble utgitt på det tyske forlaget Colorama print i 2022. Samme året mottok hun Statens kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere. I 2024 ble hun uteksaminert med en master i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo.

Gnisninger mellom den moderne og tradisjonelle kvinnerollen er omdreiningspunktet for Barstad Solvangs kunstnerskap, med en målsetting om løsrivelse fra samfunnets forventninger. Kunstnerisk og litterært arter praksisen seg i ulike media som maleri, tekst, tegning, tegneserie, keramikk, bøker og performative lesninger. Motivkretsen veksler mellom å avbilde den eksteriøre kroppen og abstrahere og konkretisere en stilisering av det kvinnelige blikket gjennom sammenstillinger av elementer fra den hjemlige sfæren, offentlig kultur og natur. Prosjektene er ofte dypdykk i egen hukommelse, eller tolkning av samtidig hverdagsliv. Uttrykkets bakgrunn er motivert av å forstå sosiale relasjoner og de private rom disse utspiller seg i, og oppstår i krysningspunktet mellom en skriftlig og visuell memoar-praksis. Den er nærliggende dagbok og selvbiografi, men nærmere en avsender som vitser og drømmer seg vekk.

Det ryktes om et lite country DJ-sett fra Shania Pain utover kvelden

BYOB! Ta med egen drikke‿︵‿

Hvordan komme seg dit:
Ta buss 80E eller 83 til Fiskevollen(tar 5 min og gå derfra) eller 89 til Hvervenbukta. Også mulig å sykle langs Mosseveien (tar ca 30min fra sentrum)

Legg til ekstern kalender…