Urge Displacement Gamlebyen/SALT/Oslo Fringe

[Bilde]

Det er tampen av 2019. En gründercoach er full av håp og planer for det nye tiåret. Med ordet “disiplin” som mantra skal hun meditere mer, følge Jennifer Anistons 16:8-diett, trappe ned reisingen og bli medlem av The 5 am club. Og kanskje lansere sine egne vaginaduftlys, ja rett og slett bli en ny og oppgradert versjon av seg selv.

En gjeldstynget alenemor har måttet si opp kontoret, og jobber hjemmefra med en utkastelse hengende over seg.

En visnet gartner er i ferd med å bli spist opp av gjeld og kjøttetende planter. Hun vil egentlig bare gjøre slutt på det hele, men må først gjøre seg ferdig med et puslespill hun fikk av en mor hun til enhver pris ikke vil skuffe.

Copacabana senter for Reparasjon og Sjelesorg er hennes siste håp.

Det handler om utsikt, en balkongdør som ikke kan åpnes, om mulige utfall og forfall. Kan alt repareres, og handler alt bare om innstilling? Og om man ikke eier leiligheten sin, eier man likevel litt av byen sin?

Urge Displacement er basert på intervjuer, feltopptak og podcaster som er gjendiktet til ulike uttrykk som slampoesi, opera, dialoger, drag, lip sync og synthpop.

Publikum møter opp utenfor Arv Kaffe og Retro i Schweigaards gate 57, og vil etter byvandringen bli fraktet til konsert og performance på SALT med bandet Disco Loveless og karakterene fra stykket.

Medvirkende:

Ann-Helen Schjølberg (konsept, skript, regi, komposisjon og utøver)
Øystein Elle (utøver, regi, manus, komposisjon)
Marita Vangen Bratteteig (utøver, manus, komposisjon)
Øivind Olsen/Chaotic Morphs (utøver, komposisjon)
Oda Aunan (utøver, manus)
Josh Spear (utøver)
Gry Sinding (voiceover)
Disco Loveless (band)
Linda Yvonne Karakka-Michelsen (publikumsguide og utøver)
Hallstein Guthu (publikumsguide)
Co-produsent: Svab Produksjoner
Illustrasjon: Stine Kaasa

Instagram:
www.instagram.com/urgedispl…

Uttalelser
“Som å bli kastet inn i en David Lynch-film”
Albert Rosenfield, rettsmedisiner
“Blandingen av absurd humor og mørke eksistensielle tekster fungerte utmerket, og oppleves befriende og nyskapende. Jeg kunne vandret rundt i dette universet i timesvis, vi trenger mer av dette!»
Marianne Jørgensen, sanger og låtskriver

“Det er Lynchiansk. Vi hører heismusikk, vi venter. Vi er i en skjærsild, en Black Lodge”
Karoline Juderaas Jerve.
Skribent i Ballade.

«Og mere intenst til stede i andres mest intime tanker og dialog har jeg aldri vært i noen teatersal. Så befriende. Som et iskaldt friskt morgenbad etter en fuktig kveld i forkant med påfølgende bomullshode.”
Mona, publikummer.

“Et absurd og tragikomisk pop-up teater. En magisk reise til en annen virkelighet.”

Monica Milch Gebhardt, kunstfotograf

“Stykket treffer meg og jeg kjenner meg igjen i mellom regningsbunker og yogatimer. Dette er like absurd som virkeligheten. Jeg ler mens hjertet mitt gråter. Hvor er vi på vei?”
Ane Huru Thorseng, filmskaper

“Byen ble aldri den samme igjen! En bisarr opplevelse med en fantastisk stemning hvor vi virkelig fikk kjenne på smerten av å reparere et ødelagt menneske. Vi ble revet med, tillot oss å flire der vi ikke kunne la være , og vi bare elsket det!”

Charlotte og Carina, publikum

Disclaimer:

Det er ca 15 minutters gange underveis, og ikke rullestolvennlig på den ene lokasjonen som er i en leilighet uten heis i tredje etasje. Det bor også to katter i leiligheten, og er dermed ikke allergivennlig.

Varighet immersive forestilling (oppmøte kl 1745): 75 min
Varighet konsert (kl 20.00) : 60 min

NB!
Begrenset publikumskapasitet på immersive-delen av stykket:

Billetter immersive teater/byvandring inkludert konsert/performance på SALT: (kun 40 billetter): www.ticketmaster.no/event/7…

Billetter til kun konsert/performance på SALT: www.ticketmaster.no/event/7…

Forestillingen er utviklet i samarbeid med VoxLAB og er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere og Kulturetaten Oslo Kommune. Det er tidligere blitt satt opp på Voxlabs Vårfest og Varangerfestivalen.

Legg til ekstern kalender…