Fellesutstilling i S9 Galleri

[Bilde]

- Isabel Birkelund Mortensen sier følgende om seg selv og sitt arbeide: Jeg er billedkunstner bosatt i Son, der jeg har mitt eget atelier. Jeg har en to- årig billedkunstutdanning fra Nydalen Kunstskole, i tillegg til flere kurs ved Nydalen, samt diverse nettkurs. De siste 6 årene har jeg vist min kunst både separat, og gjennom fellesutstillinger.

Jeg maler med akryl og bruker i tillegg kull, kritt, soft pastell og oljepastell i mine malerier. Jeg er glad i å bruke alle slags redskaper, og maler mye med hendene. Da føler jeg at jeg får ordentlig kontakt med lerretet. I tillegg bruker jeg pensler, svamp, pinner, spatel og alt jeg måtte ha for hånden.

I min verden er det abstrakte begreper og ideer overalt. Jeg har over en tid utforsket det helt abstrakte i min kunst. Hvordan kan mine følelser og min måte å tenke på, visualiseres gjennom kunst. Jeg jobber mye lag på lag for å få frem dybde og nyanser i maleriene. Å utforske det mørke mot det lyse og å bruke former, linjer og markeringer har blitt gjennomgående viktig i uttrykket mitt.

- Jan Erik Birkelund maler abstrakt i mellomstore formater. Han er inspirert av Inger Sitter, men der hun formidler naturlandskap, formidler Jan Erik Birkelund forhold mellom mennesker. Han bruker ofte fargene rødt og blått, med innslag av gult og oransje. Bildene kommuniserer motsetninger: kalde mot varme farger, foran og bak, inni og utenfor. Ofte formidler bildene motsatte krefter; noe som vil sprenge seg ut, noe som sperrer for noe annet.

Jan Erik Birkelund har alltid tegnet, og tok skrittet videre da han i 2000 begynte på Strykejernet Kunstskole. Etter ferdig utdanning malte han ujevnt i ulike atelierer før han kunne ta fatt på malingen for alvor da han i 2016 fikk bygget et atelier i hagen på Lørenskog. I 2019 begynte han å stille ut, og siden har det gått slag i slag.

- Grethe Eintveit (f. 1953) sier følgende om seg selv og sitt arbeide: " Jeg utdannet meg først som vernepleier ved Oslo Vernepleierskole fra 1974 til 1977. Etter noen år som vernepleier tok kreativiteten overhånd og jeg utdannet meg som kunstner ved Århus Kunstakademi fra 1982 til 1986.

Jeg er utdannet maler. Mine hovedinspirasjonskilder er på den ene siden mønster, på den annen side flater som tilsynelatende virker ensartet i fargen, men som tett på består av et mangfold av farger. En slik flate kan f, eks være en gammel husfasade som er slitt av vær og vind. Mønster finnes overalt, både i naturen og den menneskeskapte kulturen. Jeg maler ikke hva jeg ser, men min opplevelse av det sette. Jeg maler alltid flere bilder ut i fra samme opplevelse f. eks. min opplevelse av en blomstermark. Det er spennende å skape variasjon over et tema, på samme måte som det også gjøres i musikk

Jeg har i mange år også vært veldig fascinert av å arbeide med collage. I collage er det ubegrensede muligheter. Jeg bruker f. eks avispapir, papp, plakatrester, notehefter og blonder. Jeg kombinerer ofte collage med akrylmaling.
Jeg har hatt mange utstillinger i Danmark, Holland og Norge."

- Jana Danielsen, født 1967, er bosatt i Oslo. Maleriene hennes er basert på spennende komposisjoner av abstrakte elementer og figurasjon. Hun utviklet sin egen teknikk ved å bruke akrylmaling og sand i mange lag. Dette skaper både bevegelse og 3-D syn av bildet, samt en spirituell følelse. Etter seieren i konkurransen "Dette er kunst " i 2008 har nye dører åpnet seg for denne kunstneren. Hun har opplevd større interesse for hennes malerier både fra gallerier og privatpersoner.

Jana er født i en familie av kunstnere. Hun studerte kunst i barne- og ungdomsskolen, og har også studert ved Nydalen Kunstfagskole( 2003) og Christiania FriAkademi ( 2004, 2009, 2010).
Hennes verk har vært utstilt i flere gallerier: Galleri Pingvin, Oslo Art Fair, Cyan Studio, Verkstedhall på Aker Brygge, Impasto, Galleri Nycoveien, Fine Art nettauksjoner og nettsted og flere Lions kunstutstillinger ( Bøler, Lilleaker, Langhuset, Ås), Galleri Dalype, Albin Upp.

Velkommen til vernissage lørdag 24. august kl. 15:00 til 17:00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. 6. september.

Legg til ekstern kalender…