PalKveld: Oljefondets rolle i okkupasjonen av Palestina

[Bilde]

I over 300 dager har aktivister over hele Norge protestert mot folkemordet i Gaza. Et av de viktigste kravene er at Oljefondet skal trekke ut sine investeringer fra okkuperte områder i Palestina, og våpenselskaper som leverer våpen til Israel.

Hva er status på arbeidet om å få Oljefondet ut av folkemordet og Israels okkupasjon av Palestina? Hva sier Regjeringen og Etikkrådet? Hva slags fremgang har vi sett og hvilke strategier bør vi bruke for å oppnå et av de viktigste målene til den norske Palestina-bevegelsen?

I panelet:
- Kjell Stephansen, leder for BDS-utvalget i Palestinakomiteen
- Kristina Picard, næringslivsleder og en av initiativtakerne bak næringslivsoppropet for våpenhvile og kampanjen “Ikke kontroversielt”
- Representant for Norsk Folkehjelp, som har partnerorganisasjoner i Palestina og er del av koalisjonen Don’t Buy Into Occupation (navn kommer)
Ordstyrer: Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen

Vi setter av god tid til interaksjon, spørsmål og kommentarer fra salen.

Bakgrunn:
Norge har per dags dato har 140 milliarder kroner investert i okkuperte områder, i følge den internasjonale koalisjonen Dont Buy Into Occupation. Utover dette har vi langt over 51,7 milliarder kroner investert i våpen og teknologi som Israel bruker i sin krigføring mot Gazas befolkning. I sommer slo den internasjonale domstolen fast en gang for alle at Israels okkupasjon av palestinske områder er ulovlig. Foreløpig har ikke Norge trukket ut sine investeringer.

Legg til ekstern kalender…