Fotobokfestival Oslo 2024

[Bilde]

Forbundet Frie Fotografer (FFF) har gleden av å presentere en ny utgave av Fotobokfestival Oslo, kuratert av Marte Aas og Line Bøhmer Løkken. Årets festival går av stabelen i tidsrommet 6.–15. september hos Gamle Munch på Tøyen i Oslo, med offisiell åpning fredag 6. september kl. 17:00.

Fotobokfestival Oslo 2024 henter sin tittel fra mediefilosof og teoretiker Vilém Flussers bok What If? som består av tjueto fremtidsscenarier, inndelt i tre hovedkapitler; scener fra familielivet, scener fra økonomien og scener fra politikken. Kuratorene har benyttet seg av denne inndelingen i arbeidet med festivalens hovedutstilling, som består av nærmere nitti fotobøker som tematisk eller assosiativt knytter seg til familielivet, økonomien eller politikken. Kuratorene har invitert kunstnerne Guri Dahl, Sverre Strandberg og The Hays til å lage et bestillingsverk hver som spekulerer rundt fotobokas mulige veier inn i fremtiden. I festivalperioden arrangeres det også et seminar, en serie nærlesninger av fotobøker, samt en fotobokmesse med forlag fra inn- og utland. Les mer om programmet og satellitt-arrangementer på fotobokfestival.no.

Fotobokfestival Oslo er et årlig arrangement som utforsker fotoboken som kunstnerisk uttrykksform og fenomen. Festivalen ble etablert av Forbundet Frie Fotografer i 2009 og har siden den gang vært toneangivende i formidlingen av fotobøker og kamerabaserte kunstnere. Fotobokfestival Oslo er gratis og åpen for alle.

Alle henvendelser kan rettes til prosjektansvarlig, Bjørn-Henrik Lybeck: [email protected]

Fotobokfestival Oslo 2024 er støttet av Kulturdirektoratet, Oslo kommune, Norsk Fotografisk Fond (Nofofo), Bergesenstiftelsen og Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…