Monica Winther SHE WHO WALKS ALONE - performance midnatt presis!!

THE ARTSPACE FORMERLY KNOW AS GALUZIN er stolte av å presentere

SHE WHO WALKS ALONE med Monica Winther

Åpning fredag 16. Februar kl. 24.00 (natt til lørdag)

Åpningstider: 24.00-4.00. Torsdag-Søndag

PERFORMANCE MIDNATT PRESIS!

She who sees keenly in the darkness and embodies silent wisdom. From the sacred smoke of burning sage, visions rise of spirit animals The loon, with its primal eerie call, leads the Hermit into the waters of her dreams and ancestral memories

SHE WHO WALKS ALONE

I løpet av tre maniske uker har Monica Winter transformert The Artspace Formerly Known As Galuzin til et moderne skrekkabinett. Kunstrommet har blitt et teater, galleristene har blitt paralysert og redusert til symboler og veggene snakker til deg.

Med maksimalistiske metoder har Winther her maktet å omforme et rom med stor grad av sosial og kunstnerisk belastning til en scene for et uforutsigbart teater, der alt kan skje og du er en av aktørene. Winther skaper her en setting med et udefinerbart skille mellom drøm, psykose og virkelighet. Den psykotiske sin oppfattelse av omverden, den paranoides oppsummering av farer og trusler rundt sitt vesen, ensomhetens flukt inn i en egendefinert sannhet basert på konstruerte illusjoner. Dette burde være nærliggende i ethvert møte med den billedlige kunst, men er spesielt presserende i denne sammenhengen. Winther oppholder seg i et rom utilgjengelig for den konvensjonelle kunstdiskurs; ikke for sent ute, ikke forut for sin tid, men heller et sted der vanlige oppfattelser av tid og rom blir opphevet. Hun er som en skinnende diamant omringet av gjørme, men uten kompass. Fornektelsen av enhver diskurs og umuligheten for legitimering etter moderne samfunnsbyggende prinsipper er inngangsporten til denne unntakstilstanden. Du er herved invitert, men kunstneren kan du ikke røre, for hun vandrer alene gjennom natten. Du vil få muligheten til å observere dette kammerspillet utenifra, fanget i hennes fuktige, mørke katakombe. Ingen vil møte ditt blikk. Du er nå en statist og hjernen er alene. I en konstruert verden der illusjoner vil bli virkelighet.

Den eneste rømningsvei er inn i din egen mentale sfære. Og selv der vil mørket skinne. For alltid.

Kristian Skylstad

[Bilde]

Kuratert av Kristian Skylstad og Ivan Galuzin

TAFKAG
Youngsgt. 6
0181 Oslo

Legg til ekstern kalender…