Der Fuchs & SUN på JAZID

Den finske jazztrioen SUN vant i september 2006 Young Nordic Jazz Comets, en konkurranse arrangert av de nordiske jazzforbundene på Reykjavik. I tillegg vant trioens trompetist solistprisen i samme arrangement. Juryen begrunnet sine valg på følgende sett:

SUN: En fullständig grupp med kunnigt och dynamiskt musicerande som skapar ett eget musikaliskt utrymme inom den Nordiska traditionen.

Kalevi Louhivuori:
En överlägsen personlig soloist som ger sitt instrument nya dimensioner, både tekniskt och musikaliskt.

Alle i bandet er for tiden studenter ved Sibelius Akademiets jazzlinje og de skal sammen med Der Fuchs åpne våren på Jazid Jazzklubb med jazz av aller ypperste kvalitet.

Kalevi Louhivuori – trompet og effekter Antti Lötjönen – bass Olavi Louhivuori – trommer

Der Fuchs:

Der Fuchs spiller musikk inspirert av Sun Ra, Charles Mingus, John Zorn, Kurt Veil og Carla Bley for å nevne noen. Om musikken kan det sies at det er et sammensurium av jazz, rockeinfluenser, samtidsmusikk og fri-improvisasjon. Repertoaret består hovedsaklig av komposisjoner av Zanussi, Holm og Brekke. Dette er noen av landets beste musikere og sammen med SUN kan vi garantere at Jazid Jazzklubb vil gi deg en musikalsk opplevelse du sent vil glemme…

Klaus E. Holm – Saksofoner Øyvind Brekke – Trombone Per Zanussi – Bass Håkon M. Johansen – Trommer
Legg til ekstern kalender…