Sørasiatisk Filmforum (SAF)

SAF starter opp med den indisk-kanadiske regissøren Deepa Mehtas flotte film ”Earth”!

”Earth” (1998) handler om enkeltskjebner i Lahore i tiden før og etter delingen av India i august 1947. Millioner av mennesker ble drevet på flukt når hatet flammet opp mellom religiøse grupper, og traumene fra ”partition” har hatt enorm betydning for den senere utviklingen i både India og Pakistan. Denne dramatiske historien fortelles gjennom åtte år gamle Jenny, som er datter av en velstående persisk familie. Tjenerstaben består av hinduer, sikher og muslimer, og deres hittil ukompliserte vennskap konfronteres med økende mistenksomhet og raseri når kamper bryter ut mellom hinduer og muslimer. Filmen har engelske tekster.

SAF er et filmforum og et møtested for studenter og andre med interesse for India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, Afghanistan, tårevåt Bollywood, kritiske dokumentarer, hindustani, klassisk filmmusikk, internajonale relasjoner i Sørasia eller liknende.

Dette første forumet blir en mulighet til å være med og bestemme veien videre. Alle innspill, protester og initiativer mottas med applaus. Vi gleder oss til å se deg!

Swagatam!

Legg til ekstern kalender…