Malcom McLaren, foredrag

Hør og se en av verdens mest kontroversielle og ledende intelektuelle.

“Pappaen” til den europeiske punkbevegelsen, Malcom McLaren, har mer enn Sex Pistols på samvittigheten. Som manager og impressario sto han også bak The New York Dolls, Adam and the Ants og Bow Wow Wow. Men han har også en vanvittig karriere bak seg som soloartist. Musikalsk har han fått æren for at hip-hop musikk slo igjennom kommersielt i Vest Europa. Han har beveget seg i vidt forskjellige landskap fra punk, elektronika, disco og til opera. Han har flere nummer én hits på europeiske hitlister på samvittigheten og regnes den dag i dag som en levende legende i musikkindustrien.

Malcom McLaren betegnes som en del av verdens innflytelsesrike elite. En visjonær innen populærkultur, som samtidig har vært selve bildet på denne kulturen de siste 30 åra.

Han satt sine historiske spor både som motedesigner, skribent, performance artsist, kunstner og visjonær idemaker. I dag er dataspill og fastfood noen av hans hoved tema. Han er nå aktuell med en musical og en utstilling på Museum of Modern Art i New York rundt fenomenet dataspill.

Legg til ekstern kalender…