Sisyfos Minigolfklubb inntar kulturhovedstaden!!!

Lørdag 5. mai åpner utstillingen ”Sisyfos Minihelvete”
på Arena Vestfossen (ved siden av Kunstlaboratoriet).

På det lille stedet Vestfossen er Sisyfos Minigolfklubb i ferd med å sluttføre sine hittil mest spektakulære minigolfbaner. Dette sier ikke så rent lite, for klubben har allerede bemerket seg med de vanskeligste og mest uvanlige baner som har blitt bygget i vårt langstrakte land. Denne gangen når stormannsgalskapen nye høyder når et gallerilokale på 350 m2 har blitt omgjort til et underholdningsunivers hvor selv de mest stivbente blant kunstpublikummet vil få muligheten til slå seg løs.
Prosjektet kan, om man vil bruke moteord, omtales som relasjonell estetikk i ente potens, men kanskje er underholdning fra helvete et mer dekkende begrep. Her sprenges grensene mellom høykultur og lavkultur,
mellom kunst og idrett, og mellom den virkelige verden og Hades, det antikke dødsriket hvor Sisyfos ruller sin stein mot toppen av fjellet til evig tid.

Myten om Sisyfos, som trosset gudene og ble dømt til å trille en kampesteten opp på toppen av et høyt fjell, for så å måtte se den trille ned til bunnen av fjellet igjen, gang etter gang til evig tid, kan til tider virke illustrerende på kunstneryrket. Man jobber og jobber mot et mål som til tider kan virke uklart og på grensen til absurd, og når et prosjekt er ferdig kan følelsen av ikke å ha oppnådd noen ting virke påtrengende. I så måte er underholdningsindustrien et lykkelig unntak. Med sin enkle og greie målsetning om å gi publikum en følelse av glede er det en takknemlig geskjeft. Sisyfos Minigolfklubb ønsker å jobbe i grensesnittet mellom disse to delene av vårt kulturelle felt. Vi ønsker å åpne kunstfeltet for et nytt publikum, og dessuten gi de mest gammelmodige et spark i ræva, men samtidig er kunstens mangel på rasjonell nytte, og dessuten innslag av surrealisme, sterkt til stede. Sisyfos Minihelvete byr på en vandring inn i helvete og tilbake. Du kan gledes og frustreres, seire og tape, og ikke minst reflektere eller la være. Ikke bare vil du møte en av de mest omfattende installasjonene som er bygget i Norge i nyere tid, men stikker du innom på lørdag vil du også få muligheten til å kjøpe øl i vår minibar, grille pølser på minigrill, og i det helle tatt bli med på en kombinert legendarisk idrettsbegivenhet og rølpefest.
Kunstlaboratoriet åpner halv to. Vi åpner halv tre og holder på til siste tog mot sivilisasjonen. Ta toget mot Kongsberg til Vestfossen og vær klar for en kunstopplevelse av de sjeldne og en unik minigolfopplevelse.

Mvh. Sisyfos Minigolfklubb.

Legg til ekstern kalender…