SuperCrypt!?!

Milde måne, hva er det som skjer? The Crypt – livekonseptet til Fredrikstad Rockeklubb og Café Superklubb – klubbkonseptet til plateselskapet Café Superstar slår sine lyse hoder sammen for å presentere to kvelder med god musikk til Fredrikstads musikkinteresserte befolkning.
Disse to klubbene; The Crypt som satser på band som kanskje ikke er kjente fra VG sin topp 20-liste, men som The Crypt mener er verdt å få opp øynene for i levende live på Dean Bar.Enten det er autentisk 50-talls rockabilly, snerrende ’77 punk, elektronisk musikk av i dag, noe midt i mellom -eller en blanding av alt! Café Superklubb med sine DJ-kvelder -og konserter på Verdensspeilet opererer i også i det små. Likevel er begge kanskje byens beste kilder for introduksjon av ny musikk. Musikken vi brenner for er kanskje noe forskjellig men målene våre er helt like. Det er å tilby Fredrikstads befolkning et jevnlig tilførsel av god musikk, på et budskjett lik null.
Så til programmet:

Fredag 25. mai spiller nixon – et av Fredrikstads beste –og ennå lite kjent av de store masser på Dean Bar. Fem billedskjønne gutter i sin verste alder. På vokal finner du Tommy the Lone Twister…et ramaskrik av dimensjoner med en bakgrunn fra de harde bakgatene i Gøteborg. På gitarer har orkesteret Anarchristian og Frode Fräsch, som utrolig nok har overlevd en hard oppvekst i plankebyens forsteder. Rytmeseksjonen sparker løs enhver oppsamling av ørevoks og består av Odd på slagverk og Sid Olsson på bassgitar.

Bandet har nå eksistert i 3 år, og med sin rett-frem-punkrock´n´roll har de fortsatt til gode å få kjeft av noen. Nixon har spillt på de to foregående utgaver av Månefestivalen, der de i fjor hadde æren av å avslutte hele kalaset i Gamlebyen. Gårdeierforeninga skylder på konstruksjonsfeil og grunnvannet når bygningene nå sprekker opp, men sannheten kan nok være en ganske annen.

Nixon har ikke som mål å bekjempe noe som helst, men slår gjerne et slag mot hverdagslig kjedsomhet,samt den økende prisen på marmorkake. Punkorkestret nixon spiller musikk som er bra, og rett som det er tar publikummere fyr under konsertene deres. Vask ørene før konserten, så slipper du å sprute ørevoks på sidemann.

I tillegg vil DJ’s fra The Crypt og Café Superstar snurre skiver fra tidlig kveld til sen natt. Dette er forresten helt gratis!
Lørdag 26. mai slipper stadig spillemannsprisnominerte Café Superstar en ny plate med The 99th Floor, tidligere kjent som Swim – men som allerede på 80-tallet slapp skiver under navnet The 99th Floor. Inspirasjonen til 99th Floor går fra 60-talls psych/garage bandet The Moving Sidewalks med låta som bandet har tatt navnet sitt fra til Buzzcocks via Violent Femmes til Hüsker Dü (bandet, ikke hjertebarnet til Vidar Lønn Arnesen…). En resultatet er en snasen mix av pop, psychedelia og postpunk. Kvelden åpner med Crypt dj’s fra klokken 21, og etter konserten snurrer Dj Super 60 og Dj Fu plater til klokken 03:00.

Superklubb pluss The Crypt i skjønn forening! Og alt dette for kun kr. 50,-
Les lytt og hør på:
www.myspace.com/crypt_frxta

www.myspace.com/nixonamish

www.myspace.com/cafesuperstar

www.myspace.com/the99floor

Ingen grunn til ugyldig fravær på noen kveldene!

Legg til ekstern kalender…