Designing the Web 2.0 user experience

Seminar med web-guru Jared Spool, 29.-30. mai i Oslo

Jared Spool er grunnlegger og daglig leder av konsulentselskapet User Interface Engineering. UIE jobber spesielt med brukskvalitet knyttet til web- og produktutvikling. Han har over 15 års erfaring med evaluering av systemer fra et brukerperspektiv og er en ekspert på prototypingsteknikker. Han er medlem av SIGCHI, the Usability Professionals Association, og er en internasjonal størrelse innenfor grensesnittdesign og menneskelige aspekter innen IT.

Del 1: Duften av informasjon
I følge Jared Spool følger brukere på nettet en ”duft” når de søker informasjon. Hvordan vil din design hindre brukeren i å bruke luktesansen sin? Du vil lære hvorfor triggerord er svært viktige for brukere når de skal finne det de er på jakt etter, hvorfor de beste nettstedene ikke bruker Søk og hvordan lange og omfattende sider faktisk hjelper brukeren i å finne innhold.

Del 2: Brukskvalitet og web 2.0
Web 2.0, det vil si sosiale nettverk, folksonomier, mashups, RSS og lignende, predikerer at informasjon og tjenester vil bli levert direkte og sømløst til din nettleser. Hva er utfordringene vi står overfor med hensyn til brukskvalitet i den nye utviklingen av weben? Hvordan endrer brukertesting og feltstudier seg når sosiale nettverk er det sentrale for design? Vi trenger et nytt sett av prinsipper: prinsipper for sosial design for å navigere i dette terrenget.

Del 3: Designutfordringer med nye nettjenester
Makten er nå direkte hos brukerne. De bestiller sine egne reiser istedenfor hos reisebyråene. Design for interaktivitet som er intuitivt og som holder mål på alle nivåer, krever betydelig kunnskap og omfattende ferdigheter. Her vil Jared diskutere fallgruver i webbaserte systemer og hvordan man skal unngå dem. Han vil bruke eksempler fra MSN, Google Talk og Flickr for å belyse dette.

Del 4: Grensesprengende teknikker for å oppnå brukervennlighet
For å oppnå god brukskvalitet benytter man mange ulike teknikker. Ofte oppleves at man må velge mellom disse på grunn av knapphet på ressurser. Så hvordan velger man det riktige verktøyet for den spesifikke situasjonen? Du vil her lære hvordan du bruker enkle og raske metoder og får innsikt i når mer omfattende arbeid må gjennomføres.

Jared vil i tillegg gå inn på hvordan spre funn og informasjon på en best mulig. Bør rapportene som produseres etter brukertesting erstattes av noe annet? Han introduserer en ny teknikk, design pattern libraries, og vil vise konkrete erfaringer med denne.

Legg til ekstern kalender…