Svartedauen -Maridalsspillet

Friluftsspill ved ruinene av St. Margaretakirken som ligger i naturskjønne omgivelser ved nordenden av Maridalsvannet.
“Svartedauen” har pesten som bakgrunn og gjennomgangsmotiv. Frykten lurer, men livet i dalen går sin gang, og stykket gir inblikk i klassekamp, maktovergrep, forbudt kjærlighet, konflikten mellom hedensk og kristen tro, undergangsangst, -før alle konflikter og behov blir avbrutt av svartedauen som rammet landet vårt i 1349. Midt i katastrofen møter vi mennesker som er modige nok til å kjempe for sin tro, sitt menneskeverd og sin framtid.

Stykket hadde urfremføring i 1974, er også det mest spilte av trilogien “Tre Maridalsspill” skrevet av forfatter og dramatiker Carl Fr. Engelstad for kirkeruinene. Disse tre har vært oppført her siden syttitallet. I år settes “Svartedauen” opp for fjerde år på rad ved fullmåne i august.

På scenen: (I de ledende rollene:) Rolf Arly Lund, Henrik Høie, Anne-Marthe Lund, Karen Høie, Per Arne Løset, Ronny Fagereng og Fred Borg.
Sverre Jensen på middelalderinstrumenter og Birger Mistereggen på
perkusjon. Kor ledet av Eli Storbekken.

Regissør: Svein Gundersen, musikalsk ansvarlig: Eli Storbekken

I èn time før forestilling vil publikum kunne oppleve ulike tablåer i skogen på
vei til spillplassen, en bred sti fra parkeringsplassen (tar ca.10 – 15 minutter å gå).
Ved kveldsforestillingene vil skogsstien være lyssatt med fakler.
Langs stien vil publikum møte munker som synger gregoriansk musikk,
pestbefengte kjerringer, flagellanter som pisker seg til blods, urtekoner, tiggere og andre middelalderskikkelser. Husk varmt tøy. Vel møtt!

Legg til ekstern kalender…