Kenneth Goldsmith / Johannes Göransson / Ellen Grimsmo Foros / Simen Hagerup / Audiaturs programslipp / Oslo Poesifestival

Det arrangeres to store poesifestivaler i Norge i høst, Audiatur – Festival for ny poesi i Bergen og Oslo Poesifestival. På fredag slipper Audiatur deltakerlisten, ny nettside og en ny, interskandinavisk bokhandel, mens Oslo Poesifestival presenterer deler av programmet.

Dessuten leser en av de mest anerkjente amerikanske poetene de siste 10 årene, Kenneth Goldsmith, sammen med Johannes Göransson, Ellen Grimsmo Foros og Simen Hagerup.

Program:

Ellen Grimsmo Foros

Simen Hagerup
Audiatur

Pause

Oslo Poesifestival
Johannes Göransson
Kenneth Goldsmith

*

Kenneth Goldsmith er en av de mest omskrevne og omdiskuterte amerikanske poetene i generasjonen etter de såkalte language-poetene og grunnlegger av det legendariske Ubu Web. Han har gitt ut ni bøker som alle kan betegnes som konseptuell poesi, eksempelvis Soliloquy (2001), som kom til ved at Goldsmith bar med seg en båndopptaker i en uke. Boken er en uredigert transkripsjon av alt han sa denne uka. Goldsmiths arbeider har blant annet blitt kalt «the most exhaustive and beautiful collage work yet produced in poetry».

Johannes Göransson er poet, oversetter av skandinavisk poesi til amerikansk og forlegger for Action Books. Göransson har også redigert flere antologier med svensk poesi i oversettelse, blant annet denne.

Simen Hagerup kommer i høst ut med en oversettelse av fire små bøker fra et av de sentrale forfatterskapene i fransk 1900-tallspoesi, samlet i én bok: Henri Michaux: Ideogrammer i Kina/Gripe/Snarere bevegelser enn tegn/Språk og skrift (Gasspedal).

Ellen Grimsmo Foros debuterte med Går det an i 2006.

Audiatur – Festival for ny poesi arrangeres for tredje gang i Bergen 27.-30. september. Programmet presenteres.

Oslo Poesifestival arrangeres for andre gang
2.-4. november 2007, hovedsaklig på Litteraturhuset. Deler av programmet
presenteres.

Dessuten: Prelansering av Audiatur – nettbokhandel, som er en interskandinavisk salgskanal for poesi, filosofi, teori og tidsskrifter. Bokhandelen søker nær kontakt med småforlag og tidsskrifter i hele Norden og har en helt annen profil enn eksisterende bokhandlere og nettbokhandlere i dag.

I tillegg til å være en salgskanal vil bokhandelen også fungere som en
tekstbank som publiserer nyskrevne anmeldelser og graver frem eldre tekster og relevante linker til den aktuelle utgivelsen. Tanken er at bokhandelen skal gi noe tilbake til den pågående samtalen bøkene inngår i.

Arrangør: nypoesi.net.

Legg til ekstern kalender…