KATE PENDRY «Dead Diana – Decade»

EKSTRAFORESTILLINGER fredag 7. og lørdag 8. september kl 22.00, søndag 9. september kl 18.00

«Dead Diana – Decade» er en helt ny forestilling som reflekterer over hva som har skjedd med vårt samfunn i det tiåret som har gått siden prinsesse Diana døde. Et tiår som har vært vitne til noen av de mest markante fenomenene i moderne historie: den digitale revolusjonen, tusenårsskiftet og etterdønningene av 11. september.

Scenekunstneren Kate Pendry fremstår i «Dead Diana – Decade» som et medium og bringer Diana Princess of Wales tilbake fra sitt helvete i paradis, befolket med så mange andre døde kjendiser. Denne satiriske og politiske forestillingen utforsker vår kjendisbesettelse og vår stadig økende frykt-kultur. Vi har blitt et samfunn av ungdom. Og som Malcolm Maclaren en gang sa: «Berømmelse er den eneste voksne liksom-tilstanden de som ikler seg en ungdommelig væremåte kan forestille seg å leve i. Men berømmelse er på ingen måte en voksen tilstand; snarere er det den ultimate ungdomsfantasien om det å være voksen».

I 1997 skapte Kate Pendry konseptet Dead Diana, som et kynisk svar på kjendis-dødsfallet til prinsesse Diana. I de ti årene som fulgte har dette satiriske og mørke enkvinnes-showet spilt med stor suksess rundt om i Europa – med unntak av London hvor forestillingen ble hilst med fullstendig stillhet ved et tilfelle, og med voldelig demonstrasjon fra rasende monarkister ved et annet tilfelle.

Dead Diana-konseptet inkluderer nå et radioprogram på RadiOrakel («The Dead Diana Corporation World News» aka. «The DDC News»), en webside og en industriell spoken-word CD (utgis i 2007).

Legg til ekstern kalender…