Grieg i kinesisk klangdrakt med China National Chinese Orchestra

Åpningskonsert for Kinesisk Kulturfetival i Oslo konserthus med samspill mellom China National Chinese Orchestra og norske musikere, bl.a. Steinar Ofsdal, Bodil Arnesen og Catharina Chen, med Edvard Griegs verk og kinesisk tradisjonsmusikk.


Det Kinesiske Nasjonale Orkesteret ble grunnlagt i Beijing i 1960. Det er det største og mest betydningsfulle nasjonale musikkorkesteret i Kina. Det er satt sammen av tradisjonelle musikk-intrumenter og et kor.


Kina er et flerkulturelt land med en lang historie og sivilisasjon. Orkesteret bidrar til å berike kinesisk tradisjonell musikk gjennom utførelse av tradisjonelle stykker, samtidig som de tolker og utfører musikk av kinesiske samtidskomponister, vestlig klassisk musikk og folkemusikk fra hele verden.


Siden orkesteret ble grunnlagt har de turneert verden over, blant annet i England, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Russland, USA, Danmark, Sverige, Hellas, Egypt, Japan.


Samtidig som orkesteret forsøker å ivareta det karakteristiske i den nasjonale musikken, streber de etter å gi konserter som tydelig viser de ulike effektene i de tradisjonelle kinesiske instrumentene.
<p

Legg til ekstern kalender…