aKutt: Globalt problem, lokale løsninger - Seminar om konsekvenser av klimaendringene i sør

I forbindelse med lansering av kampanjen aKUTT arrangerer Spire, Utviklingsfondets ungdom et halvdagsseminar i Oslo 13. august. aKUTT krever at Norge skal følge blant andre Englands eksempel og lovforplikte reduksjonen i klimautslipp.
Klimaproblemene er globale, men både årsak og virkning er skjevt fordelt mellom nord og sør. Industrialiserte land som Norge står for de desidert største utslippene av CO2 regnet per innbygger. Samtidig er det allerede sårbare utviklingsland, plassert rundt ekvator som vil komme til å måtte bære de største konsekvensene av klimaendringene.

Norge som et av de landene med størst utslipp av CO2 per innbygger, er moralsk forpliktet til å ta et stort ansvar for å redusere egne klimautslipp. Dette krever både nasjonale og lokale tiltak. Spire har invitert lokalpolitikere i Oslo for å høre Pradip Saha fra Center for Science and Environment i India fortelle om utfordringene de står ovenfor på grunn av klimaendringene. I tillegg kommer representanter fra Friends of the Earth i England som har vært en av de fremste lobbyistene for å få England til å innføre sin klimalov.

Arrangementet er en del av felleskampanjen Klima sett fra sør, som er et samarbeid mellom Regnskogsfondet, WWF, Norges Naturvernforbund, Miljøagentene, Utviklingsfonde, Fremtiden i våre hender og Spire

Sted; Konferanserommet i 6. etasje, Grensen 9B, Oslo
Tid; 10:00 til 14:30

Etter seminaret vil det bli servert en enkel lunsj.

Program
10.00 Kaffe og frukt
10.30 Åpning av seminaret og kampanjen v/ Bastian Klunde (leder i Spire)
11.00 Stemme fra sør (CSE fra Delhi, India)
11.45 Pause med kaffe og frukt
12.00 Friends of the Earth England forteller om kampanjen the Big Ask
12.45 Pause med kaffe og frukt
13.00 Klimaproblemet – problem i sør, ansvar i nord v/ Lars Haltbrekken
13.30 Debatt om løsningene på klimaproblemet og hva som kan gjøres i Oslo
14.30 Lunsj

Legg til ekstern kalender…