Benjamin Verdonck/Toneelhuis & Nieuwpoorttheater (BE) wewillivestorm

«Et teaterdikt med ekstraordinære visuelle kvaliteteter, en forestilling som er den eneste i sitt slag og som knapt lar seg beskrive», skrev en av kritikerne etter premieren på «wewilllivestorm», og han fortsatte: «Benjamin Verdonck har aldri vært lovende: alt jeg har sett av ham har vært glimrende og han blir bare bedre og bedre».

Forestillingen er vanskelig å beskrive. Verdonck er på scenen sammen med sin far og en musiker. Gulvet er fyllt med små båter, brød, filttepper, stoler, en lekehest, stålkuler – og en rekke snorer og strenger som binder objektene fysisk sammen og som tidvis setter dem i bevegelse. Det kan minne om dominoaktige objekttriks – flere med komisk utfall – men dette er ikke forestillingens hovedelement. Det er relasjonen mellom Verdonck og objektene, og mellom Verdonck og den stillferdige faren, som driver handlingen fremover. Vi har sjelden sett noe som er så abstrakt og på samme tid så kommunikativt. Det er en lek for melankolske sjeler, uhyre presist utført og veldig sjarmerende. En perle av de sjeldne.

Verdonck (1972) var ferdig utdannet skuespiller ved Konservatoriet i Antwerpen i 1995. Han har arbeidet som skuespiller for flere av Belgia og Nederlands mest kjente regissører og kompanier (Toneelgroep Hollandia, De Roovers, het Zuidelijk Toneel, Dood Paard, Dito’Dito, Het Muziek Lod og Arne Sierens). Han har også regissert en rekke forestillinger og han har jobbet med billedkunst og installasjoner. Kjent i hele Belgia ble han i 2004, under KunstenFESTIVALdesArts, da han i en uke bodde i et gigantisk svalerede han hadde festet på glassfasaden til et av Brussels administrasjonsbygg, tredve meter over bakken. Fra 2002 har Verdonck vært residerende kunstner ved Nieuwpoorttheater i Gent. Fra 2006 er han i tillegg residerende kunstner ved Toneelhuis i Antwerpen – et av Belgias største teatre.

Legg til ekstern kalender…