Verdensteatret på Kunstnernes Hus

26.oktober til og med 2. desember 2007

Kunstnernes Hus har den glede å kunne presentere kunstgruppen Verdensteatret som i fem uker inntar begge overlyssalene med 2 installasjonsverk.

Gruppen består av kunstnere fra forskjellige kunstgrener, og lager performance-kunst, audiovisuelle konserter og installasjoner som kombinerer tilsynelatende uforenelige teknologier og materialer. Verkene er så særegne i sine uttrykk at de færreste har sett noe lignende. De oppleves ofte som en type orkesterverk eller musikalske audiovisuelle romlige komposisjoner.

Verdensteatret startet i 1986 og har siden bemerket seg sterkt innen både scene-, lyd- og billedkunst i Norge og internasjonalt. Arbeidene er utpreget intermediale og tverrkunstneriske. Et og samme verk vises ofte i forskjellige kontekster; som kunstmuseer, scenerom, samtidsmusikk-arenaer etc.

Høsten 2006 mottok Verdensteatret den anerkjente Bessie-prisen i New York for verket ”Konsert for Grønland” (2002) i kategorien Performance, Installation and New Media:
“For building exquisite links between seemingly incompatible technologies and materials—robots, video, piano, driftwood, and computers; for sharing their succinctly visualized yet beautifully ambivalent relationship to hidden landscapes; and for offering a poetically and emotionally evocative soundscape of a far-off place in “Concert for Greenland”.

I den ene overlyssalen vises for første gang i Norge det elektromekaniske figurteater-maskineriet ”Fortellerorkesteret” (2004-06) – der rusten mekanikk og gammelt drivgods møter ny teknologi på vrangsiden av et “videoskyggeteater” på Grønland.
Dette er en ”live” installasjonen som kan oppleves på mange måter. Som ett polyfont instrument, bevegelig skulptur, eller en maskin med evnen til, på et øyeblikk, å forandre hele rommet den står i. En animasjons-maskin som kan spille nær sagt hva som helst; produsere musikk som et orkester, skape komplekse billedforløp, mekaniske balletter, mekanisk teater, speil- og skyggespill. Den kan lage rene abstraksjoner eller konkrete litterære fortellinger, psykologiske relasjoner mellom motoriserte beinfliser, religiøse visjoner fra veikanten, skipsforlis og maskinromantikk osv….i det uendelige.

I den andre salen presenteres et helt nytt installasjonsverk laget spesielt for Kunstnernes Hus.
Verket er under utvikling helt fram til utstillingsåpningen. Det vi vet er at også dette blir en intermedial ”live” installasjon. Et utgangspunkt for verket er Verdensteatrets reise til Mekong/Vietnam i vinter. Hvordan dette verket endelig blir vet ingen før dørene åpnes
den 26. oktober.

Installasjonene er laget av: Asle Nilsen, Håkon Lindbäck, Piotr Pajchel, Lisbeth J. Bodd,
Christian Blom.
Andre tilknyttet prosjektet: Petter Steen, Rune Madsen, Bergmund Skaslien, Christina Peios, Trond Lossius, HC Gilje.

For mere info om Verdensteatret: www.verdensteatret.com

Verdensteatret er støttet av Norsk Kulturråd

Legg til ekstern kalender…