Marissa Nadler (US) + Ergo (N)

Marissa

Drømme-folk prinsessen Marissa Nadler (US) er endelig tilbake i Oslo! Etter to overfylte konserter på Spasibar og pittelille Sound Of Mu i vinter, er det nå Café Mono som skal fylles av verdens vakreste sanger om død og destruktiv kjærlighet. Marissa Nadlers suggerende univers er ledsaget av hennes utenomjordiske mezzo-sopran, som fortryller selv den største folk-skeptiker fra første sekund. Sangene hennes borrer seg akutt fast i lytterens sjel, og hennes nedstrippede post-psykedelia viser en artist med et betraktlig grep om den store melodien. Marissa Nadlers særegne stemme har blitt sammenlignet med alt fra Marlene Dietchrich, Hope Sandoval, Sandy Denny, Vashti Bunyan og Neko Case til Kate Bush. I tillegg til dette består musikken til Nadler av hennes Leonard Cohen-aktige gitar plukking. Nadlers siste album “Songs III: Bird On The Water” (Peacefrog/VME) har fått strålende kritikker i alt fra The Wire og Pitchfork til hos vår egen Sven O. i Dagbladet.
For de som ikke klarer å vente på multifrysninger, anbefales Sally Manns utstilling på Stenersenmuseet, der Marissas musikk ledsager filmen om og med Mann, som akkompagnerer utstillingen.
Uansett, dette blir garantert høstens fineste konsert, og det er fantastisk å ha Marissa tilbake igjen.

Ergo
Ergo debuterete i fjor med 3-tommeren “Reclaim The Mall” (Metronomicon), blant annet til varm omtale i The Wire. I sommer har han vært å se på Spasibar sammen med Six Organs Of Admittance, og under Øya Festivalen, der han opptrådte med Rhys Chatham. I september tar Ergo også turen til Numusic festivalen i Stavanger. Live stiller Ergo med 12-strengs gitar, og spiller ellers i altfor mange band til å nevne her, men Magnus Moriarty™ er ikke til å unngå. Sjekk ut musikk her; myspace.com/ergoo

Legg til ekstern kalender…