Galleri Vanntårnet presenterer: Jone Skjensvold

[Bilde]

Galleri Vanntårnet har vært et aktivum i Nesoddens kulturliv siden åpningen i september 97. Det er dermed et jubileum som markeres når Jone Skjensvold 15/9 åpner utstilling i lokalene. Utstillingen er åpen lørdag / søndag 15/9 – 30/9 2007, kl. 12.00 – 16.00

PRESSEMELDING

Jone Skjensvold er født i Bergen i 1967, bor og arbeider i Oslo. Han har prosjektet som sin arbeidsmetode, og benytter etter behov et bredt spekter av uttrykksformer. I Vanntårnet viser han fotografi, skulptur, grafikk, akvarell, video, audio, objekter og animasjon.

Hvert prosjekt har sin egen historie og utvikling i tid og form. Vincent Lunges Institutt (siden 1990) regnes som et hovedprosjekt. Videre jobber han med det spirituelt orienterte atotal, portrettprosjektet 3rdperson, nettgalleriet Schugacube, og det analytiske prosjektet Basics, hvor denne utstillingen kanskje hører hjemme: Inspirert av galleriets ti års jubileum har Skjensvold vinklet utstillingen i et ti års perspektiv. Nye arbeider vises side om side med utvalgte verk fra 1997, et blikk på kontinuitet kontra brudd i og mellom de ulike prosjektene. Arbeidene fra 97 var tidlige trinn i utviklingen av det som har vist seg å bli et holdbart rammeverk for å tenke og lage kunst.

- For ti år siden var det veldig viktig for meg å definere og differensiere mellom prosjektene jeg jobbet med. Nå har jeg vendt meg til at et nytt prosjekt oppstår og utvikles når jeg trenger en ny kanal. Jeg fokuserer stadig på den teoretiske overbygningen, men tar prosjektet som arbeidsmetode i større grad for gitt.

Mange av årets arbeider henter inspirasjon fra en rundreise i Iran vinteren 2006 / 2007. Her presenterer han blant annet studier av klassisk persisk ornamentikk, skisser og forberedelser til utformingen av et persisk teppe etter eget design. Denne turen, et lenge planlagt Vincent Lunge Foundation prosjekt, er et samarbeid mellom flere kunstnere tilknyttet Vincent Lunges Institutt. Teppet, og prosjektet Foundation Iran, stilles ut i Oslo i 2008.
Det er besnærende å se hvordan instituttets ymse parallellspor, prosjektene, fylles med nytt innhold og videreutvikles i møte med en ny kultur. Atotal hadde en rekke spirituelt ladede performancearbeider i 97, dette legger premisser for hvordan et islamsk samfunn tolkes ti år senere. 3rdperson-arbeider må forholde seg til et samfunn hvor alt har religiøse føringer.

Sosiale og relasjonelle aspekter har alltid vært vesentlig i Skjensvolds arbeider. I konkret form, som samarbeidsprosjektene Vincent Lunges Institutt og Foundation er gode eksempler på, og abstrahert som i Basicsarbeidene ”Monoplex” (97) og ”All Equal” (07), studier i basale form og farge relasjoner. Og ikke minst som en underliggende idé om kunsten som resultat av sosialt samspill: det subjektive uttrykk blir ikke til i et vakum.

Utstillingen åpnes av George Morgenstern, som vil gi en kort introduksjon til Skjensvolds kunstproduksjon fra 90-tallet og fram til i dag. Dette er en sjelden mulighet til å se hans mangfoldige prosjekter samlet. Forhåndsvisning etter avtale (Jone Skjensvold tlf 951 48 353).

Velkommen til vernissasje lørdag 15. september kl. 12.00

Nesoddbåten har avganger fra Aker Brygge 32 minutter over hver hele time.
(20 minutters båttur, 5 minutter med korresponderende buss til Tangenåsen.)

Legg til ekstern kalender…