Oslo Domkor 25 år: Jubileumskonsert

Felix Mendelssohn: Paulus

[Bilde]

Paulus i Paulus kirke

Oslo Domkor feirer sitt 25-årsjubileum med framføring av Mendelssohns fantastiske oratorium Paulus – i nettopp Paulus kirke på Grünerløkka. 27. og 28. oktober fylles folkekirken ved Birkelunden med den dramatiske historien om apostelen Paulus’ omvendelse og liv.

Benytt sjansen til å oppleve ekte dramatikk på Halloween!
I samarbeid med Oslo Barokkorkester inviterer Oslo Domkor publikum til en sjelden framførelse av et av Felix Mendelssohns mesterverker. Paulus (1836) var Mendelssohns første store kor- og orkesterverk, og er basert på ulike tekster fra Bibelen som forteller historien om mannen som gikk fra å forfølge de kristne til å bli en av bibelhistoriens største misjonærer. Oratoriet er fullt av kontraster, og inneholder alt fra store, dramatiske partier med skarpe kanter til innadvente, lyriske og melodiøse innslag. Ved bruk av tidstypiske instrumenter får man fram flere farger og lag i musikken, samtidig som verket fremstår nærmere komponistens intensjoner. Verket ble en kjempesuksess på Mendelssohns tid, men har i ettertid blitt stående i skyggen av hans andre store oratorium – Elias – som Oslo Domkor framførte til strålende kritikker i 2005.

Modig jubileumssatsing av Oslo Domkor

I en jubileumssesong kan det være fristende å ”sikre seg” publikummere ved å sette kjente verk på programmet. Oslo Domkor går i stedet modig til verks og setter opp to verk som ikke framføres så ofte i Norge: i tillegg til Paulus framføres Monteverdis storslagne Mariavesper i begynnelsen av desember.

Medvirkende

  • Oslo Domkor
  • Oslo Barokkorkester
  • Kristina Hansson, sopran
  • Hege Høisæter, mezzosopran
  • Helge Rønning, tenor
  • Simon Kirkbride, bass
  • Terje Kvam, dirigent
Legg til ekstern kalender…