Enstad & Nilseng «Lola and her red shoes dancing with Cirkus Polski»

Fredag 28. september UTSOLGT.

«Lola and her red shoes dancing with Cirkus Polski» er en kombinasjon av sirkus og varieté-teater med sang og dans, glitter og hestepromp, polsk-russisk danseband, sagflis og følelser. Det handler om en legendarisk sirkusartist, Lola Zorba, som var viden kjent for å utføre sine trapeskunster iført høyhælte røde sko. En kveld ved det berømte Circus Bratislav mistet hun den ene skoen, en utilgivelig feil sett med artistens egne øyne. Sønderknust haltet hun ut av manesjen og forlot sirkuset for godt.

Men skjebnen ville det slik at den tidligere KGB-agenten, sibirske Varga Domji Sai, overvar forestillingen den kvelden. Hun ble dypt rørt over det som skjedde og bestemte seg for å finne Lola. Etter mange års leting fant hun henne i et nedlagt tivoli i Warszawa hvor hun levde i et ulykkelig ekteskap. Varga maktet å overtale Lola til å opptre igjen.

«Lola and her red shoes…» tar utgangspunkt i et møte mellom to mennesker som lengter etter å fullføre sitt livsprosjekt, frigjort fra samfunnets forventninger til kjønn, kunst og hverdagsliv. Begge har flyktet fra sin fortid, men drømmer om å gjenskape den sitrende følelsen av frykt, før den ble til avmakt og forvandlet seg til et mørke de begge gikk inn i. Kan de på ny skape slike øyeblikk av skjønnhet? Kan det komme noe nytt ut av nostalgien, eller er den bare sentimental og selvpinende?

Skuespiller Marika Enstad og danser Ulf Nilseng har tidligere jobbet sammen i Det Motsatte Prosjekt og ønsker med dette samarbeidet å utfordre hverandre i en ny sammenheng. Begge har lang erfaring fra teater og dans. Enstad fra såvel egne produksjoner som fra institusjonsteatre (Rogaland Teater, Det Norske Teatret,Trøndelag Teater), Nilseng fra blant annet ToyBoys og Kreutzerkompani.

Legg til ekstern kalender…