Gitar: workshoper i afrikansk, indisk og arabisk gitarteknikk

Gitar!

workshoper i afrikansk, indisk og arabisk gitarteknikk og melodier

holdes på Norges musikkhøgskole, Majorstua,

på 6., 13. og 20. oktober

Lørdag 6. oktober
afrikansk gitarteknikk kl. 10.30 – 13.30

Becaye Aw stammer fra Fulani-folket og har sin musikalske bakgrunn fra Senegal. Han begynte sin musikk-karriere ved siden av Mansour Seck og Baaba Maal. Hans gitarspill minner om koraspill (afrikansk harpe) som lett kan gjenkjennes som vestafrikansk. Han har deltatt i mange internasjonale musikkfestivaler og har samarbeidet med en rekke norske og utenlandske artister i Skandinavia og Polen. Sammen med Steinar Ofsdal og Kouame Sereba ga han ut CD’en ”Kaké” i juli 2004. Workshopen skal fokuserer på vestafrikansk teknikker og melodier.

Lørdag, 13. oktober kl. 10.30 – 13.30
Indisk melodier og teknikk på gitar

Rohini Sahajpal er født og oppvokst i Norge og er av fjerde generasjon indiske musikere. Hun begynte i lære på sitar hos sin far Shri Lal Shajpal som seksåring. Ved siden av å ha spilt med sin bror, Jai Shankar, har hun deltatt i musikkproduksjoner innenfor jazz, folkemusikk, pop og verdensmusikk. Hun har spilt med blant andre Bendik Hofseth, Stian Carstensen og Knut Buen og turnerte både i 2004 og 2005 for Rikskonsertene med prosjektet Mestermøte, et samarbeid med Jai Shankar og Kamal Sabri. Rohini skal forklare om indisk skaler, melodier og hvordan de kan spilles på gitar.

Lørdag, 20. oktober 10.30 – 13.30
Oudteknikk på gitar

Aladin Abbas har sin utdanning fra Arabic Music Institute i Cairo, Egypt. Etter mange år som solist på oud (arabisk lutt) og i samarbeid med andre band og ensembler i Egypt, kom Aladin til slutt til Finland i 2000 for å opptre på Pori jazz- og Haapavesi folkefestival. Han har siden bosatt seg i Vantaa, og han både opptrer og underviser rundt omkring i Finland.

Aladins komposisjoner er ambisiøse i at de lager broer mellom øst og vest – de låner fra både orientalsk og egyptisk musikk og farger den med elementer fra vestlig musikk som skaper en ny måte å spille orientalsk musikk på. Workshopen i oudteknikk på gitar går på engelsk. Han er meget erfaren i å holde workshoper og i Oslo skal “oversette” tradisjonelle Oud teknikker og melodier til vesterlig gitar.

Kursavgiften er kr 500,- pro workshop (kr 400,- for medlemmer av Samspill og for studenter).

Bindende påmelding: (begrenset antall plasser) [email protected] eller

22 82 51 90

Legg til ekstern kalender…