Juleavslutning - The Wizard of Oz

<img style=“width:300px;” src=" www.cinemaneuf.org/Bilder/b… alt="" />

" Det er ingen sted som hjemme sier unge foreldreløse Dorothy Gale etter å ha blitt fanget i en tornado og tatt med til det magiske landet Oz. Den eneste som kan hjelpe henne hjem er den mystiske og mektige trollmannen som hersker over alle gode og onde skapninger i hele Oz .

Ferden etter å finne trollmannen er vanskelig og Dorothy møter de merkeligste skapninger på veien, som Blikkboksmannen, Fugleskremselet og Løven som hun knytter nære vennskap til. som er ute etter Dorothy. Dorothy blir satt på mange prøvelser, men med hjelp fra gode venner og håp i hjertet er ikke veien hjem lang.

Basert på barneboken av L.Frank Baum, har Trollmannen Fra Oz blitt innbrent og blitt en stor del av populærkulturen. Referanser og intertekstualitet er å finne i utallige filmer, musikk, litterære verk og tv-produksjoner. Filmen i seg selv har en spennende produksjonshistorie, ettersom filmen hadde fire forskjellige regissør knyttet til seg. Victor Fleming har fått æren for filmen, men ble selv erstattet av ukrediterte King Vidor som regisserte den sepiafargede Kansas-sekvensen, da Fleming mot slutten av produksjonen trakk seg for å regissere Gone With The Wind.

Filmen var en av storsatsningene til MGM i 1939, og etablerte for fullt storstudiofilmen. Filmen etablerte også bruken av Technicolor i Hollywood, og hele innspillingstiden med Dorothy i Oz er spilt inn med Technicolor. For mange var det en stor overraskelse at filmen gikk over fra en sepiatone til å deretter skifte over til levende farger.

Trollmannen fra Oz er en musikal uten like, og forteller den rørende historien om en ung pikes reise i en stor og ukjent verden, og har blitt en folkekjær historie som aldri blir gammel.

Omtale av Sandra Mileo":http://www.cinemaneuf.no

Legg til ekstern kalender…