Presentasjon av Portugisisk dramatikk (Samtidsfestivalen)

Det Åpne Teater fortsetter samarbeidet med Portugal og har i år gleden av å presentere tre nye stykker under samtidsfestivalen.

ETTROMSLEILIGHET av José Maria Vieira Mendes
(oversatt av Maria Ræder)

Fire unge mennesker, fire leiligheter, og ett enkelt rom. Når begynner alvoret?

José Maria Vieira Mendes har skrevet “Ettromsleilighet”, som bl.a. er oppført med Artistas Unidos i Lisboa og på Gorkiteatret i Berlin (2007). Mendes arbeider også som oversetter (bl.a. Beckett, Fosse) og iscenesetter.

OCTAVIO I VERDEN av Jacinto Lucas Pires
(oversatt av Wetle Holtan i samarbeid med Liv Anne Bjurgren)

Octavio utforsker mulige hendelsesforløp – i et ungdomsdrama med spilldramaturgi.
Teksten ble skrevet til Portugals Connections prosjekt (tilsvarende DUS), og ble oppført av flere ungdomsgrupper i 2006.

ODILIA av Patricia Portela
(oversatt av Wetle Holtan)

Odilia er en forvirret muse. Da hun var 7, 8, 9, nesten 30 år gammel så hun en annonse i en avis for en inspirerende jobb og hun søkte på den. På veien til intervjuet rotet hun seg bort, og da hun endelig kom frem, var jobben allerede besatt. Odilia følte seg som den eneste arbeidsløse musen i hele verden og hun løp ut av døren og løp og løp og løp og løp og løp og løp og løp til hun ramlet over en annen muse… Penelope, hennes ensomhet…
ODILIA er en reise gjennom idéenes hus – en labyrint av tanker, som om vi går oss vill i vårt eget hode, på jakt etter tingenes opprinnelse. Hvor er det alt begynner?

Patricia Portela er utdannet scenograf og har de senere årene opparbeidet et internasjonalt ry som performancekunstner. Hun gjestet Black Box i 2006 med forestillingen “Flat land”. ODILIA er hennes første scenetekst.

Skuespillere er Hauk Heyerdahl, Charlotte Grundt, Niklas Westerberg, Kim Atle Hansen, Miriam Sogn, Grete Randsborg Jenseg , Kai Kenneth Hanson m.fl.

OBS! Gjestespillet av ODILIA av Patricia Portela spilles samme dag kl. 18.00! For publikum fra 8 år og opp. Spilles på engelsk og litt norsk og varer 1 time.

Legg til ekstern kalender…