Odilia av Patricia Portela (Samtidsfestivalen)

Odilia er en forvirret muse. Da hun var 7, 8, 9, nesten 30 år gammel så hun en annonse i en avis for en inspirerende jobb og hun søkte på den. På veien til intervjuet rotet hun seg bort, så da hun endelig kom frem, var jobben allerede besatt. Odilia følte seg som den eneste arbeidsløse musen i hele verden og hun løp ut av døren og løp og løp og løp og løp og løp og løp og løp til hun ramlet over en annen muse… Penelope, hennes ensomhet…
ODILIA er en reise gjennom idéenes hus – en labyrint av tanker, som om vi går oss vill i vårt eget hode, på jakt etter tingenes opprinnelse. Hvor er det alt begynner?

ODILIA er en multimedia forestilling for et ungt publikum fra 8 år og opp – den perfekte alder hvor virkelighet og fiksjon synes å gå hand i hand i det daglige liv – uten noen form for fordommer og samtidig stille spørsmål.

Patricia Portela er utdannet i scenografi og kostyme design fra Teater og film fakultetet i Lisboa og har en mastergrad i scenografi fra Teaterfakultet i Utrecht, St. Martins college of Art og European Film College i Danmark. Hun har arbeidet med flere uavhengige danse og teaterkompanier siden -94, hovedsakelig med scenografi eller dramaturgi. Siden forestillingen WASTEBAND (2003) har hun fokusert på forholdet mellom tid og rom, virtuell og realistisk virkelighet i utøvende kunst og daglig liv gjennom tekst og ved bruk av tekniske virkemidler på scenen. FLATLAND vant Prize Acarte/Madalena Azeredo Perdigao 2004 og har vært vist i mange europeiske byer – også i her i Oslo på Black Box Teater.

ODILIA hadde premiere i Centro Cultural De Belém, Lisboa, 8. Okt. 2006

Skuespiller: Célia Fechas
Regi, tekst og rom: Patricia Portela
Foto regi: Leonardo Simoes
Scenografi: Helder Cardoso
Teknisk regi: Claudia Rodrigues
Lys design: Zé Rui
Lyd design: Christoph De Boeck
Dramaturg: Bart Van den Eynde
Videografikk og programmering: Irma Lucia Efeitos Especiais

en multimedia forestilling for publikum fra 8 år og opp
Forestillingen spilles på engelsk og varer i 1 time.

Legg til ekstern kalender…