Masterclass med Julyen Hamilton

En masterclass for dansere.

Julyen Hamilton betraktes som en av vår tids viktige utviklere av den skapende dansen.
Hans lære undersøker den skapende handlingen og teknikken som trengs for å akkompagnere og realisere den. Hans idéer om teknikk inkluderer det å observere hvordan ting blir til, hvordan elementer fungerer, og på hvilke måter kunnskap, erfaring og intuisjon kan brukes for å skape det verket hver og en av oss trenger å skape. Fra idéene oppstår det verktøy og integrerte erfaringer den enkelte kan ta med seg videre i sitt arbeid. Hans undervisning berører konsepter som blant annet fysiologi, filosofi, kultur, og fantasi i arbeidsprosessen.
I de siste årene har Hamilton vært mest opptatt av elementer som tid/rom, dramaturgi, musikk og stemme – dette stammer fra hans erfaringer som en danser som skaper og ordner sitt materiale på stedet, foran publikum. Det grunnleggende i hans arbeid er hvordan den fysiske kroppen koordinerer og forholder seg til materialet som skapes, hvordan han behandler kroppen og kommuniserer fra den, der-og-da, i det evigvarende øyeblikket vi alle deler.

Hans evne til å destillere og formidle essensielle prinsipper gjør det mulig for dansere fra vidt forskjellige bakgrunner å ta del i hans metodikk.

Klassen varer til kl. 16.oo

Maksimum 15 deltagere, førstemann-til-mølla!

Det er også mulighet til å se Julyen Hamilton i samarbeid med Ellen Johannesen og Svante Grogarn i forestillingen Other Side Gone på Dansens Hus 19. – 21. oktober

Legg til ekstern kalender…