Jimmy Young

Jimmy Young
Av og med De Utvalgte


Forestillingen bygger på historien om “Jimmy Young”, en karakter som ble skapt av skuespiller Torbjørn Davidsen og videokunstner Joachim Hamou. Davidsen ikledde seg rollen som Jimmy, og tett fulgt av Hamou bak kameraet dro han ut på en slags omvendt dannelsesreise som kom til å vare i ti år. Med falske pressekort gikk reisen til blant annet filmfestivalen i Cannes og sufienes åndelige overhode i Egypt, til tiggere såvel som rikfolk i New York, og til havarerte inuitter og forsofne militære på Grønland. Ved hjelp av filmkamera og mikrofon ble Jimmy et trekkplaster for unge og eldre som med iver etter å eksponere seg kastet seg inn i hans historie.

Når Torbjørn Davidsen og De Utvalgte nå tar Jimmy ned fra filmlerretet og inn på scenen, får vi også historien om en spenningshungrig mann som har legitimert sin skruppelløse livsutfoldelse med en grenseløs kunstnerisk søken etter rollens autensitet. Iført Jimmys sko har Davidsen iscenesatt spektakulære situasjoner i sitt eget liv uten tanke på handlingenes konsekvenser; i møte med ubehaget har han alltid kunnet reise videre. Men flaksen tar etter hvert slutt og livet begynner å kreve tilbake.

JIMMY YOUNG er en forestilling som utfordrer forholdet mellom fiksjon og virkelighet, og hvor publikum stilles ansikt til ansikt med sin egen ansvarsfølelse. Eller ansvarsfraskrivelse?

De Utvalgte er en fri scenisk gruppe som har markert seg de siste tolv årene gjennom en tydelig vilje til å søke nye uttrykk, men også nytt innhold i scenekunsten.

JIMMY YOUNG hadde premiere på Black Box Teater i januar 2007 i en samproduksjon med teatret.

Med: Torbjørn Davidsen, Jørgen Langhelle og Randi Rommetveit.

Regi: Kari Holtan. Video/lys/teknikk: Boya Bøckman. Dramaturg: Anne Holtan. Lyd: John Birger Wormdahl. Visuell utforming: Boya Bøckman og Kari Holtan. Originalmusikk: Tre Øre. Produsenter: De Utvalgte og Anne Holtan. Regikonsulent: Marius Kolbenstvedt.

^Forestillingen varer i ca. 1 time og 10 minutter uten pause.

(hentet fra www.samtidsfestivalen.no)^


Mer om forestillingen:

http://www.deutvalgte.no/JimmyYoung.html

http://www.deutvalgte.no/JimmyYoungTheTrailer.html

Legg til ekstern kalender…