Avlyst
Liv

LIV
Av Jon Fosse, bearbeidet for scene av Trine Wiggen. !bang teaterproduksjoner i samarbeid med Nationaltheatret.


Liv er en ung kvinne, på grensen mellom ungdom og voksenliv, som ved et uhell låser seg ute fra leiligheten der hennes ett år gamle sønn befinner seg. I denne situasjonen konfronteres hun med sin avmakt overfor morsansvaret, eller snarere: hun unnlater å konfrontere ansvaret. På leting etter hjelp distraheres hun stadig av sine egne behov, hun skal jo både til frisøren og butikken, hun har en avtale på restaurant og hun er bedt på fest. Timene går, barnet blir liggende alene og den unge moren flykter lenger og lenger unna den vanskelige virkeligheten.

Monologen LIV er basert på Jon Fosses gjennombruddsroman STENGD GITAR fra 1985. Romanen er på flere måter en nøkkelutgivelse for Fosse, det var etter å ha lest den at regissør Kai Johnsen oppfordret Fosse til å begynne å skrive drama – resten er norsk og europeisk teaterhistorie. Og det var etter å ha lest STENGD GITAR at Trine Wiggen spurte Fosse om hun kunne bearbeide teksten for scene – og resultatet ble LIV. I så måte slutter Nationaltheatret ringen under Samtidsfestivalen, med Fosses foreløpig siste stykke EG ER VINDEN side om side med LIV, hans “første”.

Skuespiller Trine Wiggen og regissør Anne Regine Klovholt utgjør kompaniet !bang teaterproduksjoner. LIV er deres tredje samproduksjon. Kompaniets credo er en basal tro på teksten og skuespilleren, og på LIV står Wiggen alene på scenen, med minimal dekor, uten rekvisitter, kun hjulpet av en gitarist. Trine Wiggen har i tillegg til Nationaltheatret hatt roller ved blant annet Den Nationale Scene, Oslo Nye Teater og Passage Nord. Anne Regine Klovholt har hatt oppdrag ved blant annet Nationaltheatret i Oslo, Det Kongelige Teater i København og The Royal Shakespeare Company i London.

LIV hadde urpremiere på Den Nationale Scene i mars 2002. Oslopremiere på Nationaltheatret 12. oktober 2007.

Støttet av Norsk Kulturfond, Fond For Utøvende Kunstnere, og Fond For Lyd Og Bilde.

^Forestillingen varer i ca. 1 time og 10 minutter, uten pause.

(hentet fra www.nationaltheatret.no; www.samtidsfestivalen.no)^

Legg til ekstern kalender…