Koltès-natt

Koltès-natt


Atten år etter at Bernard Marie Koltès døde av aids i 1989, bare 41 år gammel, er han en av Frankrikes mest anerkjente dramatikere og spilles over hele verden, og han vil være en av gjennomgangsfigurene under årets Samtidsfestival. NEGER OG HUNDER I KAMP åpner Samtidsfestivalen på Nationaltheatret, og blir dessuten presentert som gjestespill fra Frankfurt Schauspielhaus. Publikum får også anledning til å bli bedre kjent med hele Koltès’ forfatterskap gjennom to Koltès-netter på Nationaltheatret, hvor denne særegne dramatikeren vil bli presentert gjennom film, musikk, diskusjon og ikke minst sine egne sterke og suggererende tekster.

Koltès-natt 6. oktober:

Sammen med skuespillere fra Det Norske Teatret vil franske og norske skuespillere presentere et bredt utvalg av Koltès’ tekster, både selvbiografiske notater, romanutdrag og skuespill. Vi presenterer blant annet utdrag fra ROBERTO ZUCCO som var den første store Koltès-oppsetningen på en norsk scene, TILBAKE TIL ØRKENEN som nylig ble satt opp på Frankrikes nasjonalteater Comédie-Francaise, og hans Hamlet-bearbeidelse DAGEN MED MORDENE I HISTORIEN OM HAMLET som først ble utgitt etter opphavsmannens død.

Koltès-nettene arrangeres i samarbeid med Det Norske Teatret og Det franske kultursentret/CulturesFrance.

Koltès-natten også handle om NEGER OG HUNDER I KAMP, hvor utdrag av stykket blir presentert på norsk, tysk og fransk. Regissørene Dimiter Gotscheff, Arthur Nauzyciel og Eirik Stubø kan alle se tilbake på til dels rykende ferske oppsetninger av dette stykket, som ble Koltès’ store gjennombrudd, oppsetninger som på svært ulikt vis forholder seg til Koltès’ univers som balanserer mellom streng realistisme og teatral magi. Tematikken vil bli belyst også gjennom utdrag fra andre av Koltès’ tidlige tekster, med franske og norske skuespillere fra Nationaltheatret.

Koltès-nettene arrangeres i samarbeid med Det Norske Teatret og Det franske kultursenter /CulturesFrance.

Legg til ekstern kalender…