Bar Candela på Equatorial Rythms, Stenersenmuseet

Helaftens åpningsarrangement på Stenersenmuseet fredag 28.september fra kl 18
(Om Equatorial Rythms, se www.stenersen.museum.no/)

Bar Candela er en cubansk-inspirert bar med mulighet for live opptredener og møter over internett og via videodokumentasjon, musikk og film. Fredag 28. september går Café Stenersen i dialog med Bar Yemaya i Madrid. Gjennom internett-forbindelse vil publikum i Oslo kunne dele denne kvelden med bargjester i det cubanske møtestedet i Latina, et av Madrids mest kjente utelivsstrøk. Til sammen er de vertskap for kunstprosjektet Bar Candela. Candela betyr lys, men brukes i cubansk slang som et forsterkende utrop, positivt eller negativt

Utgangspunktet er cubansk musikk og kultur, velkjent i tradisjonell form over hele verden, mens nyere cubanske musikkformer influert av rock, rap, son og gatepoesi er vel så ofte å høre i Madrid. Det cubanske musikkmiljøet er mangfoldig og i stadig utvikling, mange cubanere kommer hit, både immigranter og gjestende musikere. For dem er Yemaya en institusjon, en møteplass som har stått for alt fra praktisk og materiell hjelp til kulturell og musikalsk utfoldelse. Bak alt dette står spanske Pilar Zumel, som nylig har gjenåpnet Yemaya etter to år. (se www.myspace.com/yemay)

Bar Candela arrangeres av Alexis Parra (Pucho) og Kristin Bergaust i anledning åpningen av utstillingen ”Equatorial Rythms” i Stenersenmuseet hvor vi deltar med videoarbeidet “Burned Music”. Bar Candela har tidligere vært arrangert på Sound of Mu i Oslo og på Café Sting i Stavanger.

Max Delgado er produsent i Madrid. Utviklingen av nettkonferansene er støttet av Norsk Kulturråd og Midgard Medialab ved NTNU bidrar med tekniske løsninger.

Legg til ekstern kalender…