Tidsmaskin med koreografene Lise Eger og Merete Bergersen Dansens Hus på scenehuset

Tidsmaskinen er et tilbakeblikk i norsk dansehistorie. Dansens hus har gleden av å presentere den 4. i rekken av i alt 5 tidsmaskiner. Denne gangen møter vi koreografene Lise Eger og Merete Bergersen.

Lise Eger er blitt kalt “det store formatets mester” i norsk sammenheng, og markerte seg sterkt i det norske scenekunst landskapet på 1980 – og 90 tallet. Merete Bergersen var medstifter og koreograf i Høvik Ballett mellom 1969 og 1989, hvor kompaniet var en del av den tverrfaglige kunstneriske aktiviteten som foregikk på Henie Onstad Kunstsenter på den tiden.

Vi kan by på gamle video opptak, samtaler og intervjuer samt en helt unik overraskelse som har historisk betydning!

Den populære reisen i tidsmaskinen startet på Dansens dag i 2006, med en rekke korte glimt fra de siste tretti årenes dansehistorie. I mai 2007 presenterte vi Kjersti Engebrigtsen og Dansdesign nærmere. Og i høst fullfører vi serien der vi fordyper oss videre i et utvalg av våre fremste og meste erfarne koreografer. Alle har de vært aktive siden 1970- og 80-tallet, og mange av dem er fortsatt virksomme som koreografer og pedagoger i dag. Samlet vil Tidsmaskin-serien gi et variert og mangfoldig bilde av en viktig generasjon og periode i norsk dans.

Senter for Dansekunst og Dansens Hus har nylig fått tildelt 3-årig støtte fra Norsk kulturråd til dokumentasjon av norsk dansehistorie, med hovedfokus på det frie feltet fra 1960-1994. Tidsmaskin-serien blir således også en fin opptakt til grundigere innsamling og digitalisering av materiale fra en viktig og mangelfullt dokumentert periode i norsk dansehistorie. Målet på lang sikt er at et offentlig ansvar for forvaltningen av norsk dansehistorie blir anerkjent.

Siste Tidsmaskin:
1. desember kl 14:00: Lise Nordal i samtale med Camilla Eeg

Legg til ekstern kalender…