Norske ruinar

Prosalong med Marit Eikemo: Når du høyrer ordet ruin, tenker du sikkert på fleire hundre år gamle steinar. Kanskje har du tenkt på at huset du bor i og bygningen der du jobbar ein gong vil vere ruinar? Faktisk har vi ruinar rundt oss på alle kantar, og mange av dei er av nyare dato. Fleire av dei er ikkje ein gong ferdigbygde.

Marit Eikemo arbeider med norske samtidsruinar i si komande essaysamling, som kjem ut til våren på Spartacus forlag.. Gjennom å oppsøke ulike bygg og anlegg som er ute av drift og står til forfall, freistar ho å seie noko om Norge i dag, og vår nære fortid. Eikemo går mellom anna til topps i Skuibakken i Bærum og oppsøker ein kyrkjegard for psykiatriske pasientar på Valen. Ho legg søndagsturen til Smelteverket i Odda og kryp inn i eit arkitektteikna spa i ”den norske kolonien” i Torrevieja, Spania, som er blitt ein ruin under oppføring. Gjennomgåande tematiserer tekstene forholdet mellom minne og gløymsle, eit ønske om fellesskap og kommunikasjon mellom ulike tider og ulike folk.

ProSalong er et uformelt møtested for alle som arbeider med og har interesse for det skrevne og ennå uskrevne ord, en faglitterær salong. Inspirasjonen har vi fått fra fortidens litterære salonger. Også prosalongen til NFF ledes av en vert. En forfatter innleder først om tilblivelsesprosessen til sin ferdige eller uferdige sakprosabok. Etter innledningen åpner vi for en samtale om kveldens tema der alle kan delta. Prosalongen er tenkt å være et alternativ til mediene og de kommersielle og vitenskapelige arenaene.

Prosalongen finner sted i Litteraturhuset i Wergelandsveien 29,like ved Slottsparken. Dørene åpnes kl. 19.00 og innledningen starter kl. 19.30. Småbord, vin, øl og mineralvann skal bidra til å gjøre atmosfæren uformell. Fri adgang.

Legg til ekstern kalender…