Svenska Akademien med Kapten Röd och Majorerna og Fence!

Vi slår et slag for reggae! Vi slår et slag for sløye svensker! Vi inviterer til konsert med ett av de feteste banda i Sverige. Lørdag 27 oktober setter vi en litt skeiv krone på oktober 2007, med Svenska Akademien på Betong!

Grunnlaget til det som i dag er reaggekollektivet Svenska Akademien ble lagt i 1999, da Carl-Magnus “Sture” Vikingsson bad sin polare Simon Vikokel om å lage noen beats han kunne rappe til.

Ambisjonen var at det skulle låte som en form for hip-hop. Sture hadde spilt trommer i diverse ska- punk- og reggaeband i Sverige, og hadde en drøm om å samle noe som kunne bli et stort kollektiv av rappere og produsenter. Derav det svulstige navnet, hehe.

Ganske snart kom Ivan ”GeneralKnas” Olausson-Klatil inn i bildet, en polare fra Landskrona. Med han kom også et større innslag av reggae og dancehall. Det var som trio gruppen debuterte i 2001.

Siden da har medlemmer kommet og gått i Svenska Akademien, og alle har satt sitt preg på det hele, alle har påvirket retningen man har valgt å gå.

Svenska Akademien er ett av Sveriges flittigste liveband, i løpet av 2004 gjorde de omkring 50 spillejobber over hele Sverige. Siden da har de vokst ut av Sverige. De har gjestet Norge et par ganger, de som så konserten under Ekstremsportveko i Voss tidligere i år vet hva som venter oss 27 oktober! Sist kollektivet spilte i Oslo var det for et utsolgt hus litt lenger øst i byen. Nå står endelig Betong for tur!

Bandet debuterte med ”Snapphaneklanen” i 2001, og har siden den gang sluppet fire album; ”Med anledning av” (2002), ”Tändstickor för mörkrädda” (2004) og ”Resa sig opp” (2005). Svenska Akademiens fjerde album “Gör det Ändå” kom ut i mai i år.

Med seg til Betong har de Kapten Röd & Majorerna, og ikke minst Fence, som starter denne herlige kvelden!

Legg til ekstern kalender…