VNV Nation

De som trodde at synth var en sjanger som stod stille, bør lytte til VNV Nation og tenke seg om to ganger! VNV Nation er et band i konstant utvikling. 26. Oktober kommer de til Betong for å bekrefte sin posisjon som sjefer innen synthsjangeren.

I 1995 startet VNV Nation med EBM-skiva Advance and Follow. Soundet til VNV var dansbart, mørkt og råttt. Med Empires i 1999 kom gjennombruddet for VNV. Synthlinjene var mer artikulert og arrangmenetene tightere enn påde to foregående albumene, og man hører helt klart tendenser til et lite brudd med den klassiske EBM-stilen. Dette bruddet kom med Future Perfect hvor VNV strekker seg mot synthpop, trance og tidvis neoklassiske komposisjoner.

Ronan Harris og Mark Jackson hadde kanskje gjort seg litt mer tilgjengelig, men firte på ingen måte på kvaliteten, og populariteten økte ytterligere. Bandet gjennomførte noen svært gode verdensturneer i 2002-03, hvor de blant annet gjestet Oslo Synthfestival (nå Elektrostat) i et legendarisk øyeblikk på Studentersamfundet og Betong.

VNV Nation er nå klare med albumet Jugement hvor bandet tar evolusjonen av VNV-soundet videre – kraftfullt, gode melodier, stødige tekster og dansbare beats. De som så VNV på Arvika i år vet at dette er et band ingen kan avskrive enda, noe som vil bli ytterligere bekreftet 26. Oktober på Betong og Studentersamfundet.

Legg til ekstern kalender…