Whitehouse Consumer Electronics + Lasse Marhaug/Sten Ove Toft

Blå og Roggbif Records presenterer:

Whitehouse Consumer Electronics

Lasse Marhaug / Sten Ove Toft

27.Oktober | 21.00 | NY PRIS!!! CC:100 | NB: Tidlig konsertstart!

<img src=“http://moimg.no.publicus.com/apps/pbcsi.dll/bilde?Avis=MO&Dato=20061117&Kategori=OKULTUR&Lopenr=111170016&Ref=AR&MaxW=300&NoBorder” alt="" />

Foto: Kristian Ridder-Nielsen

Whitehouse (UK)

Notoriske støy provokatører. William Bennett og Philip Best er dagens to bestanddeler av bandet som har skjelt ut alt og alle som har kommet innenfor en armlengdes avstand fra dem siden 1981. Bandnavnet er hentet fra Mary Whitehouse – en av de første kvinnerettighetsforkjemperne i England – og dette er ikke ment som en hommagè. Opp
gjennom årene har de lagt seg ut med venstreradikale (en bakgrunn de selv kommer fra) ved å lefle med facisme og når punkerne fikk nok og Whitehouse tiltrakk seg høyreradikale på konsertene, ja, da fikk de også smake på vreden. Ingenting er hellig for Whitehouse. Mishandling, Jante-lov, Fattigdom, Vold, Feminisme – alt som stirder imot common-sense blir forherliget – de har dedisert album til serie-mordere og oppkalt andre etter konsentrasjonsleirer. Tidlige låttitler het slik som ‘Pro-Rapist’, ‘Bloodfucking’, og ’I’m Coming Up Your Ass’ – alt uten noen annen annonsert motivasjon enn å provosere frem en reaksjon fra publikum slik at man blir tvunget til å bli konfrontert med sine egne verdier og forhåndsdømninger.

Som publikumer er en konsert med Whitehouse som å få en 50 minutters skjennepreken over hard industriell støy.

Blå følger opp Psychic TV konserten fra September med å gi dere muligheten til å oppleve nok et legendarisk band fra England. Whitehouse var ikke de første som startet med Noise, men har kanskje vært en av de viktigste innholdsleverandørene for ekstrem musikk i Europa. Selv definerte de, og enkelte påstår oppfant, sub-genren ‘Power Electronics’ for de kommende generasjoner med bråkmakere.

Whitehouse har kun gjestet Oslo en gang tidligere og fremhevet Dans For Voksne konserten på Blå i fjor som en av de bedre de har spilt! Da truet Morgenbladets Tommy Olsson med å slutte om han ikke fikk skrive om bandet.

Omtalen som kom i ettertid var trolig noe av det mest euforiske som er skrevet her til lands. I artikkelen “Det siste du hører før du dør” skriver han;

" Det er et perfekt øyeblikk, om noe slikt kan finnes, eller tenkes. Whitehouses konsert på Blå i Oslo er over, og noen sier noe til meg, men jeg ser bare leppene som former ordene. Alt jeg hører er en tinnituslignende ringing, og for øvrig er hodet mitt blåst helt rent, som om noen hadde kjørt trykkluft inn i ørene på meg og sprengt hjernen til en grågrønn guffe. Og selv om dette med min hørsel bekymrer meg litt – for det gjør det – er ekstasen sterkere, og jeg svever liksom en halvmeter over gulvet." (Morgenbladet 17.11.06)

Bandet er nå aktuelle med ‘Racket’ (ute på deres egen label Susan Lawly), oppfølgeren til den kritikerroste ‘Asceticists 2006’ (Susan Lawly, 2006) der de har gått i en ny retning og ispedt afrikansk-inspirerte rytmer (Susan Lawly omtaler enkelte spor som ‘Afro-Noise’) til den drøye, deilige digitale sirupsstøyen. Whitehouse er trolig mer aktuelle nå enn noen gang tidligere. Kjenn din besøkelsestid. Ørepropper får du gratis i døra for å si det sånn.

www.susanlawly.com

Morgenbladet: ‘Det siste du hører før du dør’

.Consumer Electronics (UK)

William Bennett fra Whitehouse tok en kraftig Mira Craig her forleden på en konsert i Belfast. Han falt av scenen og brakk hele 3 ribben!?! Derfor måtte han kanselere konserten og sender istedenfor restene av tospannet – Philip Best aka Consumer Electronics til tigerstaden. Egentlig en jævlig bra erstatning spør du oss!

Endelig! Vi ønsker Consumer Electronics velkommen til Oslo for aller første gang! Det er egentlig helt utrolg at det så fantastisk støyprosjekt som startet i for et kvart århundre siden aldri har spilt i Norge før!

Philip Best som dannet startet soloprosjektet Consumer Electronics i 1982 da han var 14 år gammel, er en av de definitive pionerene innen sjangeren ‘Power Electronics’. Året etter, da vi andre var nyvaskede konfirmanter i pen ny dress, rømte han hjemmenfra for å bli fast medlem i det legendariske bandet Whitehouse som han fremdeles er aktiv med. Han har også vært aktiv med prosjekter som Male Rape Group, Ramleh og samarbeid med bl.a. noiselegenden Merzbow.

Den brautende mannen med en rimelig overraskende doktorgrad i engelsk litteratur har nylig utgitt sin første plate siden 1993 – “Nobody’s Ugly” på New York noise-kred labelen No Fun Productions til strålende kritikker. Musikken er ikke ulik bråket vi kjenner fra Whitehouse; tunge droner, skrikende smerte og deilig ond støy!

http://philipbest.blogspot.com

http://www.nofunproductions.com

http://www.susanlawly.com

Lasse Marhaug / Sten Ove Toft (N)

For første gang på en scene finner vi duoen Marhaug/Toft! Bevæpnet med to gitarer skal de to utømmelige støybrønnene fra henholdsvis Steigene (langt, langt nord) og Haugesund (en eller annen plass langt vest), forgripe seg på ampene på værst tenkelig måte. Marhaug kommer neste direkte fra Asia der han har turnèrt med duoen Jazkamer og er aktuell med en 4CD boks (solo!) på sin egen, nystartede label PicaDisk. Toft har nylig vært en svipptur innom Storbritannia på turnè og er forhåpentligvis nedkommet med soloplaten ‘Lit De Parade’ til denne kvelden – utgitt på en av våre favorittlabler Roggbif Records!

www.picadisk.com

www.lassemarhaug.no

///

www.roggbif.com

www.roggbif.com/stenovetoft

www.myspace.com/stenovetoft

Legg til ekstern kalender…